Rovinjske mažoretkinje za povijesni uspjeh na državnom prvenstvu

DVIJE BRONČANE MEDALJE I PUT U FRANCUSKU
Prošlog vikenda od 11. – 13. svibnja 2018. godine grad Rovinj ugostio je mažoretkinje iz cijele Hrvatske na Državnom prvenstvu mažoretkinja. Pokrovitelj Državnog prvenstva mažoretkinja je bio Grad Rovinj, a organizatori Mažoret savez Hrvatske i Rovinjske mažoretkinje.

Prvenstvo se održalo pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Preko 850 djevojaka i djevojčica u dobi od 7 do 25 godina natjecalo se u tri dobne kategorije (kadetkinje, juniorke i seniorke) i borilo se za titulu državnih prvakinja.
 
Na Trgu maršala Tita svoje vještine u spoju plesa i sporta pokazalo je 45 sastava iz petnaest gradova Hrvatske (Barban, Čabar, Dubrava, Gospić, Ilok, Kanfanar, Krašić, Nedelišće, Nuštar, Ogulin, Pula, Rovinj, Samobor, Vrbovec i Vukovar), a rovinjske mažoretkinje dokazale su još jednom da je njihovo mjesto u samome vrhu mažoret plesa.
 
U kategoriji formacija kadetkinje su osvojile odlično 7. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji. Seniorski sastav rovinjskih mažoretkinja je u kategoriji formacija pom pon osvojio 3. mjesto te u kategoriji formacija štap također brončano odličje što čini najbolji plasman seniorskog sastava u povijesti tima.

U nenatjecateljskom dijelu prvenstva, predstavile su se i najmlađe članice udruge - dječji sastav te su svojom koreografijom dale do znanja da rovinjske mažoretkinje imaju svijetlu budućnost.

Djevojke su za natjecanje pripremale trenerica Besort Sulja, te voditeljica i trenerica Martina Tonelli, a za rovinjske mažoretkinje nema odmora, naime već ovog vikenda kreću na turneju u Francusku gdje će se svojim atraktivnim nastupima predstaviti inozemnoj publici.

(rex)

Facebook komentari