Ronald Braus i gosti oduševili, kao i festival Rovinj art & more

MOREM OKUPAN FESTIVAL DOPRINIO ROVINJSKOJ UMJETNIČKOJ PONUDI
Nakon što je predstavom Ženski razgovori svečano zatvoren festival Rovinj art & more, na  otoku sv. Andrije održano je 19. izdanje koncerta Ronald Braus i gosti. Još jednom je rovinjski operni pjevač dokazao kako ima sluha za želje publike koja mu uzvraća jednakom mjerom.

Uz domaćina su nastupile sjajne pjevačice Valentina Fijačko Kobić, sopranistica, i Danijela Pintarić, pjevačica i glumica kazališta Komedija, klapa Valdibora i orkestar pod vodstvom Darijana Ivezića. Posebna gošća večeri bila je proslavljena beogradska glumica Svetlana Bojković koja je publici predstavila dio svog bogatog opusa. Na programu koncerta bile su popularne arije i dueti iz opera, opereta i mjuzikla.

Budući da je Ronald Braus pokretač i novog rovinjskog festivala, bilo je logično da se te dvije priče spoje. Tako su u sklopu večeri dodijeljene i nagrade za najbolja ostvarenja  festivala Rovinj art and more. Među nagrađenima na dodjeli su bile glumica Branka Cvitković, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gordana Jeromela Kajić, te glumica i ravnateljica drame u Osijeku Petra Blašković. Nagrade će biti uručene i Pavici Gvozdić, Dubravki Šeparović, Josipi Bilić, Vladimiru Tintoru i Davoru Ljubiću.

Nakon koncerta druženje je nastavljeno uz tradicionalnu slavljeničku tortu i bogat izbor vina. Nazdravljalo se uspješnoj kulturnoj ljetnoj sezoni ali su se, doznajemo, već kovali planovi za nove suradnje, nove predstave, izložbe, revije... Veselimo se unaprijed sljedećem ljetu!

(Rex)

Facebook komentari