RK Poreč u Autowillu najavio novu rukometnu sezonu

VAŽAN JE OPSTANAK U LIGI 10
Desetak dana prije početka sezone RK Poreč je na tiskovnoj konferenciji, održanoj u porečkom prodajno-servisnom centru Autowilla, jednog od klupskih sponzora, najavio ambicije i predstavio dio momčadi s kojom će 22. rujna na gostovanju u Velikoj Gorici krenuti u lov na bodove.
    
- Nažalost, s obzirom na ozljede tri važna igrača koji praktički nisu odradili pripreme, ne možemo govoriti da spremni i u željenoj formaciji momčadi dočekujmo početak sezone. Filip Perić, Tim Thoss i Gabriel Mofardin i dalje liječe svoje ozljede i pitanje je kada će nam se priključiti u puni ritam treninga. S obzirom na to da imamo dosta tanak roster na ovom početku sezone morati ćemo dosta improvizirati na pozicijama desnog i lijevog vanjskog, te desnog krila, vjerojatno pružiti veću minutažu nekom od mladića iz našeg pogona mladeži, - otkrio nam je trener Dinko Đanković koji će s trenerske klupe četvrtu sezonu voditi Poreč, a koji se međutim nada da zbog ovih probleme neće previše trpjeti rezultate momčadi.
    
- Nadamo se da ćemo ove probleme na početku sezone uspjeti prebroditi bez da značajno trpe naši rezultati jer bi se u suprotnom mogli dovesti u probleme. Liga 10, koja se igra od prošle sezone, se pokazala daleko zahtjevnijom u odnosu na ranije sezone, nema lakih utakmica i svaki bod, da ne kažem gol je važan. Dva vezana poraza te mogu iz borbe za vrh baciti u borbu za ostanak tako da od početka sezone valja marljivo početi sakupljati bodove, - ozbiljan je u shvaćanju situacije trener Đanković koji je realan i u pogledu na ovogodišnje ambicije.
    
- S obzirom na to da smo se lani plasirali u Ligu za prvaka jasno je da su nam i u novoj sezoni ambicije iste. No do te lige jako je dug put i uspješnost tog puta ovisiti će i o zdravstvenim biltenima naših igrača, odnosno o tome hoću li i koliko na raspolaganju imati sav raspoloživi kadar na treninzima i utakmicama. O nepredvidivosti sezona najbolje svjedoče podaci da smo se lani plasirali u Ligu za prvaka, kada smo se tome najmanje nadali, dok dvije sezone ranije, kada smo na papiru možda imali i kvalitetnije momčadi, nismo u tome uspjeli jer su nas tijekom sezona pratile nedaće s ozljedama, - prisjeća se Đanković koji se osvrnuo i na konkurenciju.
    
- Dubrava je po meni definitivno favorit broj 1 za osvajanje prvog mjesta u ovom temeljnom djelu Premijer lige, a mislim da će joj za to mjesto glavni konkurent biti Umag s povratkom nekih svoji nositelja igre iz ranijih godina i dodatnim akvizicijama, - rekao je Đanković koji je na kraju želio posebno naglasiti.
    
- Htio bih ovim putem pozvati sve naše navijač i simpatizere i sve ljubitelje rukometa i sporta ne samo iz Poreča već i šire da nas barem kao i prošle sezone, ako ne i u još većem broju, bodre s tribina dvorane. Nekada kao igrač, a i sada kao trener dobro znam koliko momčadi znači podrška s tribina. Ispunjene tribine uvijek natjeraju igrače da još jednu dozu više borbenosti i zalaganja daju na parketu, a to za rezultat često puta zna biti od velike važnosti, - zaključio je Đanković.
    
U odnosu na prošlu sezonu u Poreču više nema dva pivota, Filipa Gavranovića (Kriens, Švicarska) i Adriana Miličevića (Metalurg, Makedonija), te vratara Morena Cara (Nexe, Našice). Stoga su u klubu upravo na te pozicije doveli nove igrače, pivota Marina Sakića, te dvojicu vratara Denisa Karića i Marinka Ševu.
    
Karić je 27-godišnji čuvar mreže koji je kompletnu svoju dosadašnju karijeru proveo u Karlovcu i dolazak u Poreč prvo mu je napuštanje matičnog kluba.
    
- S Đankovićem sam nekada i igrao, a kasnije mi je bio i trener, tako da se dobro poznajemo i vjerujem da ćemo kao i u Karlovcu uspješno surađivati i u Poreču, - nada se Karić.
    
Ševo je 22-godišnji također vratar koji je potekao iz Izviđača Ljubuški, u seniorskoj karijeri je četiri godine branio za zagrebački Metalac, a zadnju sezonu za križevački KTC. Najiskusniji od novaka je 31-godišnji pivot Sakić koji je potekao iz riječkog Zameta, nakon kojeg je četiri godine nosio dres Nexea, a zadnju sezonu mađarskog Vacija.
    
- Momčad smo koja sigurno ima potencijala igrati značajnu ulogu u ligi naredne sezone. Nadam se da ću Poreču u ostvarenju klupskih ambicija pomoći svojim igrama i adekvatno pokriti tu poziciju pivota uz pomoć mladog klupskog kolege, - rekao je Sakić aludirajući na Gianfranca Pribetića koji je također bio na tiskovnoj konferenciji, a koji je nedavno proglašen najboljim obrambenim igračem kadetskog EP-a.  
    
Na konferenciji su bili i direktorica marketinga Katarina Jurčević i regionalni direktor Autowilla Ričard Goran Ereš koji je istakao.
    
- Čast nam je već četiri godine biti sponzor jednog tako uspješnog sportskog kolektiva kao što je Rukometni klub Poreč. Naša suradnja je do sada bila vrlo uspješna i vjerujem da ćemo jednako uspješno nastaviti surađivati i dalje. Igračima i treneru želim što više uspjeha u novoj sezoni, - rekao je Ereš.
    
Na kraju se sportski direktor Poreča Edi Džoni zahvalio Autowillu na dosadašnjoj suradnji te je izrazio nadu da će nastavkom podrške istog sponzora porečki rukometni klub i u budućnosti ostvarivati dobre rezulate.
    
Po završetku konferencije su predstavnici Autowilla predstavnicima RK Poreč uručili ključeve još jednog osobnog vozila koji je klub dobio na korištenje.

(REX)

Facebook komentari