Restoran ŠKUŽA u Pješčanoj uvali bio je posljednja stanica Gourmet toura

Restoran ŠKUŽA u Pješčanoj uvali bio je posljednja stanica Gourmet toura-68456

OBRTNIČKA KOMORA IŽ-je SINOĆ JE ZAKLJUČILA OVOGODIŠNJI TOUR
Posljednja postaja 4. sezone "Istra gourmet toura" održana je sinoć u Pješčanoj uvali u Puli u Restoranu Škuža.  Nataša Šestan- Grabovičkić, vlasnica restorana, sa svojom je vrijednom ekipom uz puno ljubavi i truda u kuhinji te zahvaljujući i glazbi Lighthouse banda priredila nezaboravnu atmosferu i iznimno ugodnu večer.

Gosti, koji u sve većem broju pohode sve postaje Gourmet toura u organizaciji Obrtničke komore IŽ-je , gdje se po cijeni od 120,00 kn može uživati u mesnom ili ribljem meniju po izboru uz čašu vina i vode, izuzetno su zadovoljni ponuđenim, baš kao i ugostitelji , koji u predsezoni imaju pune ruke posla.

Sinoć se u Škuži, u sklopu mesnog menija, moglo uživati u domaćem pršutu od vepra za predjelo, potom ljukancima u umaku od šparoga i pršuta, te junećem bifteku na restanom krumpiru i umaku od vrganja. Riblji je meni za predjelo imao carpaccio od hobotnice, s Grana Padano sirom i maslinovim uljem Pulin, potom crni rižoto od sipe, filet brancina u vinskom umaku sa sezonskim povrćem i krumpirom . i jedan i drugi meni za desert su imali iznenađenje "A la Škuža", odnosno cheesecake sa borovnicama.

Gosti večeri uživali su u vinima i maslinovim uljima Pulin iz Višnjana, te su po završetku, po dobrom starom običaju, morali ocijeniti ambijent, uslugu i prezentaciju te izabrati jelo večeri. Pobijedio je pjat junećeg bifteka na restanom krumpiru i umaku od vrganja.

Predsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore IŽ-je Dušan Černjul, zaključio je ovogodišnje, 4. izdanje Istra Gourmet Toura, pohvalivši sve sudionike, uključivši i 2 slovenska restorana, poželio svima dobru sezonu, te za jesen najavio 5. izdanje manifestacije. Zbog velikog interesa publike, ona će možda doživjeti i male promjene, u smislu češćeg održavanja, ili ponude ručka i večere.

Iskrene čestitke domaćici i njezinu timu, koji su sinoć uz goste Gourmet Toura posluživali i punu terasu inozemnih gostiju, i neka im je uspješna sezona!
(J. Vitasović)