Regionalni dani EU fondova u Puli – VIDEO

EDUKACIJA GRAĐANA O PRIJAVI PROJEKATA I KORIŠTENJU EU SREDSTAVA
U petak, 5. srpnja u Gradskoj vijećnici održava se besplatna informativno-edukativna manifestacija „Regionalni dani EU fondova“ s ciljem informiranja javnosti o mogućnostima financiranja iz EU fondova.

U Gradsku vijećnicu pristiglo je mnogo građana, vlasnika firmi i obrta koji su zainteresirani za podizanje kvalitete svog rada uz povlačenje sredstava iz Europske unije. Za odgovore na sva njihova pitanja zaduženi su stručnjaci iz Istre i šire koji se već godinama bave europskim projektima. 

Događanje je započelo panel raspravom pod nazivom „Razvoj Pule kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali predstavnici Grada Pule, Istarske županije, Javne ustanove regionalni koordinator Istarske županije, Istarske razvojne agencije, Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva, Agencije za ruralni razvoj Istre te lokalni poduzetnici s iskustvom korištenja sredstava iz fondova Europske unije.
Nakon panel rasprave uslijedila su stručna predavanja pod nazivom “EU fondovi kao mogućnost financiranja“ te interaktivna radionica naziva „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“.

Ovu edukativnu manifestaciju otvorio je državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac, a zatim se okupljenima obratio i zamjenik gradonačelnika Robert Cvek koji je istaknuo da Pula uspješno koristi sredstva Europske unije u raznim projektima.

(REx/Foto: Manuel Angelini)

Video vezan uz članak

Facebook komentari