Na Politehnici predstavljen projekt EduIT

JAČANJEM INFORMATIČKIH VJEŠTINA DO ZANIMANJA BUDUĆNOSTI
Politehnika Pula, Visoka tehničko poslovna škola, 14. svibnja 2018. godine potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt EduIT - jačanem informatičkih vještina za zanimanja budućnosti sa Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, a Politehnika Pula prijavila ga je zajedno sa partnerima Istarskom županijom, Istarskom razvojnom agencijom IDA d.o.o., Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli - Studentskim centrom Pula i Hrvatskom obrtničkom komorom - Obrtničkom komorom Istarske županije. Vrijednost projekta iznosi 835.609,74 kuna, a trajanje 18 mjeseci, točnije od 14. svibnja do 14. studenog 2018. godine.

Cilj projekta je omogućiti učinkovitu provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije 2016. - 2020. godine dok su ciljane skupine projekta nezaposleni mladi ljudi od 15 do 29 godina, bivši, sadašnji i budući studenti, kao i oni sa završenom srednjom školom bilo kojeg smjera, te učenici osnovnih i srednjih škola.

Aktivnosti će biti usmjerene na pripremu i izvođenje 4 programa edukacija iz IT područja popraćenih sa aplikativnom nastavom i praktičnim dijelom u poduzećima, osnaživanje i motiviranje mladih nezaposlenih osoba za samozapošljavanje, motiviranje osnovnoškolaca na upis u srednje škole iz deficitarnih zanimanja u IT sektoru te za učenike srednjih škola i njihov ulazak u svijet rada kao i odabir IT zanimanja.

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama Politehnike, prisutnima su se sa par riječi obratili i partneri na projektu. Lorena Brgić iz Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije istaknula je kako je tržište rada danas vrlo dinamično te da osim klasičnih programa obrazovanja zahtjeva sve različitije kompetencije i znanja. Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije objasnio je ulogu IDE u ovom projektu: „Nezaposlenu skupinu osoba planiramo educirati našim edukativnim programima kojima je krajnji cilj pokrenuti poduzetničku aktivnost te ciljanu skupinu ugurati u svijet poduzetništva“, dok je Miodrag Čerina, ravnatelj Studentskog centra Pula rekao kako će mladima pokušati olakšati pristup tržištu rada i pomoći im u prvim koracima na tržištu rada koji znaju biti jako stresni. "Pojačat ćemo segment samozapošljavanja, dati ljudima više mogućnosti te pokušati povećati zapošljivost" zaključio je Eros Sorić, tajnik Obrtničke komore.
(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari