Pulski Vegovci osvojili prvenstvo Slovenije

Pulski Vegovci osvojili prvenstvo Slovenije-120874

PRVA MJESTA ZA TEDIJA LEONARDELIJA I KATJU RABAK
Od 11. do 12. rujna u Izoli jedrilo se Državno prvenstvo Slovenije u klasama Europa, ILCA 4, 420 i 470. Na regati je bilo jedriličara iz Slovenije, Hrvatske i Italije. Jedriličarski klub Vega svoje predstavnike imao je u klasi ILCA 4, gdje se 32 jedriličara borilo za naslov prvaka Slovenije. 

U dva dana jedrenja odjedreno je 6 plovova, a uvjeti u Trščanskom zaljevu išli su za rukom pulskim jedriličarima, posebice Tediju Leonardeliju koji je odnio pobjedu u klasi ILCA 4 u konkurenciji do 18. godina i u konkurenciji do 16. godina, a Katja Rabak odnijela je pobjedu u konkurenciji djevojaka. 

Da konkurencija nije bila zanemariva, govori i činjenica da je osim Tedija prva petorka ukupnog poretka bila u zlatnoj skupini na Europskom prvenstvu u klasi ILCA 4 u njemačkom Travemundeu, koje se odvijalo u kolovozu ove godine. 

Uz Katju i Tedija, dobre rezultate ostvarili su i ostali Vegovci, Vito Fili (9.), Tristan Tol (11.), Jan Komadina (12.) i Vedran Čelić (22.). Treba napomenuti, da je Vitu i Tristanu ovo druga regata u klasi ILCA 4 te da su imali odlične ulaze u top 10. 

Riječi hvale za svoje jedriličare imao je i trener Vege, Antonio Poretti, koji nije mogao kriti zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. Ovo je svakako odlična uvodna regata u sezonu za pulske jedriličare. Jedva čekamo vidjeti kakve rezultate će donijeti daljnje regate.

(rex)