Pulski bariton Patrik Andreja nastupio u Lisinskom

S NJIM SU NASTUPILI SOPRANISTICA KRISTINA KOLAR I VLADIMIR BABIN NA KLAVIRU
Društvo albanskih umjetnika Hrvatske – DEA drugi put po redu je ljubiteljima klasične glazbe priuštila pravu poslasticu u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Mladi Puljanin Patrik Andreja (bariton) i sopranistica  Kristina Kolar uz Vladimira Babina na klaviru su izveli djela poznatih svjetskih kompozitora u šesnaest glazbenih točaka. Tako su na programu bili:F.Durante,A.Stradella,G.Giordani,G.Carissimi,G.Bononcini
O.Respighi,A.Dvorak,I.M.Ronjgvo,I.pl.Zajc,W.A.Mozart.

Bogati program uz renomirane hrv.umjetnike i pulskog baritona u usponu Patrika Andreje publika je vidno oduševljeno ispratila velikim aplauzom koji je na kraju rezultirao i bisom. Drugi je to već koncert u organizaciji DEA-e u sklopu projekta “Poticaj mladim glazbenicima”, koji uživa snažnu podršku Albanske Katoličke misije u RH, a realizira se uz pomoć Vijeća  albanske nacionalne manjine grada Zagreba. Mnogo je sličnih projekata uspješno provedeno pod vodstvom Ljiljane Koci, predsjednice Društva albanskih umjetnika.

- Poticaj mladim albanskim umjetnicima je projekt koji DEA uspješno realizira već drugu godinu za redom i već poprima jasan i snažan okvir, i postaje prepoznatljiv u hrvatskom društvu. Svake godine dobivamo sve snažniju potporu i od renomiranih hrvatskih umjetnika koji nam izlaze u susret, a rezultat je što se u ovim događajima uvijek traži karta više, kao što je i danas bio slučaj - rekla je Ljiljana Koci.

Poput nedavno održanog Prvog festivala Kosovskog filma u Poreču i Zagrebu i ova je izvedba izvrstan poticaj ka razvijanju raznolikosti i toleranciji. Prekrasna dvorana Vatroslava Lisinskog orila se zvucima mladih glazbenika, a ovacije iz publike nisu izostale. Sljedeći projekt DEA-e je međunarodna suradnja i zajednička organizacija sa partnerima iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije koja je bila u  Zagrebu 2014.god. a ove godine Druga konferencija kulturne mreže Jugistočne Europe, organizirati će se u  Republici Kosovo. (Rex)

Facebook komentari