Pula Film Festival i INK u plusu, vrtići u minusu

DONESENI AKTI GRADONAČELNIKA GRADA PULE
Danas je u prostorijama Komunalne palače u Puli održana tiskovna konferencija na temu donesenih akata gradonačelnika Grada Pule u razdoblju od 6. listopada do 15. listopada 2009. godine. Gradonačelnik Boris Miletić osvrnuo se na Odluku o početku otvorenog postupka javne nabave za izvođenje radova dogradnje OŠ Šijana te Odluku o oslobađanju plaćanja naknade za priključenje građevine na sustav opskrbe pitkom vodom – koja se odnosi na OŠ Veruda odnosno rekonstrukciju i dogradnju postojeće Škole. Naglasio je kako je primarni cilj kontinuirani rad na sustavnom podizanju standarda u osnovnom školstvu, te osvrnuvši se na OŠ Veruda prelazak iz trosmjenske u jednosmjensku nastavu.
Izneseni su i zaključci o usvajanju izvješća o radu javnih ustanova. Usvojena su izvješća o radu za 2008. godinu Saveza sportova Grada Pule, Javne ustanove Pula Sport, Pučkog otvorenog učilišta, Zajednice tehničke kulture Pula, Predškolskih ustanova Dječji vrtići Pula te Predškolske ustanove Rin Tin Tin. Miletić je ocijenio rad javnih ustanova kvalitetnim i zadovoljavajućim. Osvrnuvši se na financijske aspekte njihova poslovanja, istaknuo ja kako je primjerice Savez sportova Grada Pule ostvario negativni financijski rezultat, dok Dječji vrtići Pula dijele istu sudbinu.
Naglasio je pritom kako su Dječji vrtići smanjili minus u odnosu na prethodnu godinu za 957.889,00 kn dok je Rin Tin Tin izdvojio značajnija sredstva za investiranje, stoga se njihovo negativno poslovanje treba gledati s pozitivnog aspekta. Istaknuo je kako je Istarsko narodno kazalište konačno „u plusu“ nakon niza godina i kumuliranih gubitaka koji su bili rezultat vođenja direktora prethodnih razdoblja. Pula Film Festival također je pozitivno poslovao obzirom na više nego uspješno ljeto u pulskoj Areni.
Što se tiče upita građana o potencijalnim izmjenama naziva trgova i ulica, Miletić je istaknuo kako se treba uzeti u obzir životna strana tog pitanja – odnosno praktični razlozi protivljenja mnogih navevši pritom činjenicu kako bi, ukoliko se takva odluka donese, velik broj ljudi trebao mijenjati vlastitu dokumentaciju, te sva poduzeća koja se nalaze u tom okrugu, što bi znatno povećalo troškove.
Osvrnuo se i na par odluka na tehničkoj razini, odnosno tabularnih rasprava. Navedena je i Odluka o davanju suglasnosti javnoj Ustanovi Pula Sport za nabavu dodatne projektne dokumentacije i troškovnika za izgradnju gradskog stadiona A. Drosina. (K.H. / M.Angelini)

Facebook komentari