Priča o nadvojvodi Karlu Stjepanu Habsburškom

'ĆAKULE POD JEDRIMA' OVOG PUTA POVIJESNOG KARAKTERA KROZ PRIČU NIKŠE MINIĆA
U petak, 13. prosinca 2019., s početkom u 18 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, održat će se još jedne Ćakule pod jedrima.

»Ćakule pod jedrima« program je u organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin, čija je želja svim ljubiteljima mora, jedrenja i pomorstva približiti mnoge zanimljive teme i neispričane priče iz kojih se može naučiti i saznati mnogo. 

Ovaj puta tema Ćakula je povijesnog karaktera, a priču o nadvojvodi Karlu Stjepanu Habsburškom ispričat će nam mladi pulski povjesničar mag.hist. Nikša Minić.

Nadvojvoda Karlo Stjepan jedan je od mnogobrojnih pripadnika plemstva čiji se životni put s Pulom susreo tijekom njenog zlatnog doba razvitka. Ljubav prema moru, pomorstvu i jedrenju bila je vidljiva u raznim područjima njegova djelovanja. Bio je sposoban mornarički časnik, plemić sklon krstarenju na svojim velikim i lijepim jahtama, a vrlo često se volio otisnuti na pučinu i slikati okružen valovima i morem. Njegov sportski duh i entuzijazam omogućili su pokretanje Brijunske regate koja se čak i dan danas organizira, no u malo drugačijem obliku.

Dođite i poslušajte priču o ovom iznimnom gospodinu i otkrit ćete mnoge zanimljivosti o povijesnom i pomorskom nasljeđu našega grada.

Ulaz je besplatan.

Potporu realizaciji programa pružili su: Grad Pula, Istarsko povijesno društvo, Društveni centar Rojc, AGD reklame, Navistrade te PIJK Hijena.

(Rex)

Facebook komentari