U Varaždinu se traži bod ili pobjeda

POVODOM ODIGRAVANJA UTAKMICE NK VARTEKS – NK ISTRA 1961
U nogometnom klubu Istra 1961 nastavili su i ovoga četvrtka dobru naviku održavanja konferencija za novinare uoči subote i nastavka prvoligaške sezone. Na dobro posjećenoj presici koja je održana u prostorijama NK Istre 1961 na stadionu Veruda, rutinski ritam druženja sa novinarima razbio je direktor kluba Vlado Orlić koji se još jednom osvrnuo na događanja tijekom susreta Istra 1961 - Međimurje.
"Ono što se dogodilo prije susreta u Puli je nedopustivo. Anonimna prijetnja putem SMS glavnom sucu, bili su dovoljni razlog da delegat ili neka druga službena osoba, na to mjesto postavi četvrtog suca. Da se ta prijetnja itekako osjetila i tijekom suđenja, najbolje pokazuju dva žuta kartona Chagi za 17 minuta te Rušenje Rocea koje nije kažnjeno jedanaestercem i isključenjem igrača. U NK Istri 1961 su previše toga uložili da bi se netko poigravao sa
budućnošću kluba. U situaciji kada se puno toga ulaže u klub, gradi novi stadion, radi na jačanju ekipe, ulazak inozemnog poduzetnika daje nam za pravo da tražimo zaštitu. Mi samo želimo da travnjak bude mjerilo svega. Nas igre i igrice, guranje po klanovima ne zanima."
U nogometnu svakodnevnicu vratio se trener Puljana Zoran Vulić koji žalopojke iz Varaždina smatra tek pukom "pilom naopako".
"Mi u Varaždinu nemamo što braniti. Nas može spasiti samo kontinuirano pozitivan rezultat.
Ja inače kao trener volim dinamičnu i ofenzivnu igru koja donosi dominaciju. Kako ja nemam čarobni štapić za sve pa tako i za igru treba vremena, a mi to za sada nemamo. Od igrača koji bi trebali istrčati u 4 : 4 : 2 rasporedu koji će se prema mogućnostima igrača mijenjati tražim
borbu, pokazivanje želje za uspjehom".
U udarni sastav, dolaskom Vulića vratio se i napadač Asim Šehić.
"Dati ću sve od sebe. Koliko će to biti dovoljno pokazat će utakmica. Bitno da momčad nije klonula te da svi idemo tamo dati svoj maksimum"
U Varaždinu kada u subotu utakmica krene besparica i ostali problemi postat će nebitni.
Mi ne smijemo nasjesti na provokacije . Moramo se osloniti na ono što imamo. Ja nikako ne volim priče u kojima se govori mogli smo. Jasan je bio Zoran Vulić u svom prvom druženju sa pulskim medijima. (M.Š./foto: M. Angelini)