Predstavljanje proizvođačica autohtonih proizvoda u Bruxellesu

ISTARSKE PODUZETNICE PREDSTAVLJAJU VLASTITE PROIZVODE I PROMOVIRAJU TURISTIČKU PONUDU
Županijska komora Pula uz potporu Predstavništva HGK u Bruxellesu te u suradnji s Hrvatskom udrugom poslovnih žena Krug Ogranak Istra organizira gourmet predstavljanje proizvoda istarskih proizvođačica autohtonih proizvoda koje će se održati u Bruxellesu od 27. do 30. rujna.

Predstavljanje se organizira kako bi se poduzetnicama pružila potpora pri izlasku na strano tržište te promovirao turistički potencijal Istarske županije, čiji ponudu, posebice ruralnog dijela Istre, ove poduzetnice obogaćuju. Očekuje se uspostavljanje kontakata s potencijalno zainteresiranim kupcima, distributerima, partnerima, turističkim agencijama i dr. 

U poslovnoj delegaciji koju predvodi predsjednica HGK – ŽK Pula Jasna Jakllin Majetić sudjeluju i poduzetnice koje će predstaviti proizvode iz vlastite proizvodnje. Vina predstavlja OPG Benazić, pjenušce Pjenušci Peršurić d.o.o., likere Darna d.o.o., a maslinovo ulje OPG Flego. OPG Pekica predstavlja proizvode od lavande, suhomesnate proizvode OPG Franjul, a obrt Matteo sir i suhomesnate proizvode. 

Poduzetnice iz Agroturizma Ograde i obrta Antica torte uz predstavljanje slastica održat će i radionicu izrade tradicionalnog proizvoda pazinskog cukerančića koji je zaštićen kao nematerijalno kulturno dobro. 

Na prezentaciji će se predstaviti i novi proizvodi tvrtki Zigante tartufi d.o.o., Kampanjola d.o.o. i obrta Compari 1.

Delegacija će u sklopu boravka u Bruxellesu imati prijam kod zastupnika u Europskom parlamentu Valtera Flega, a dogovoreni su i poslovni sastanci u Predstavništvu HGK.

Posjet delegacije organiziran je uz potporu Istarske županije, Grada Pule, Grada Pazina i Turističke zajednice Istarske županije.

(REx/Foto: arhiva)

Facebook komentari