Predstava „Štuorice od polnoći“ danas u Medulinu

GALERIJA 3MC U 11:30 SATI
Udruga airsoft klub MUTILA Medulin u suradnji s udrugama Sakramenski i Format provodi projekt očuvanja, valorizacije i promocije istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja „Kulturni krug po općini Medulin“, u sklopu kojega će se od siječnja do lipnja 2019. godine, obilježiti 8 značajnih datuma organizacijom 10 raznolikih događaja za sve generacije mještana i zainteresiranih posjetitelja. 

Predstava „Štuorice od polnoći“, u produkciji pulskog INK-a, povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade te Svjetskog dana pripovijedanja, koji se obilježavaju svake godine 20. ožujka, gostuje u Medulinu upravo danas, 20. ožujka 2019. u 11:30 sati u Galeriji 3mc.
Ovaj kazališni komad pripovjednog kazališta nastao prema knjizi "Libar od polnoći" Milice Kranjčić, autora, redatelja i izvođača Aleksandra Bančića pripovijeda o štorijicama koje je autorov pradjed Anton (Tuone) Bančić pričao maloj Milici Kranjčić, a koja ih je kasnije u svojoj knjizi i zapisala. Osim pradjedovih štuorica s područja Žminjštine, u predstavi se mogu čuti i one iz Peroja, Žejana i Ripende, ali i različiti istarski dijalekti.
„Štuorice od polnoći“ oživjet će ove srijede prostor Multimedijalnog centra Općine Medulin, s početkom točno u podne.
Izvedba predstave se za učenike sedmih i osmih razreda Osnovne škole dr. Mate Demarina Medulin, održava u sklopu projekta „Kulturni krug po općini Medulin“.

Projekt se provodi u suradnji i uz financijsku podršku Općine Medulin i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina. 

Ovaj događaj, kao i svi ostali događaji i aktivnosti projekta, za sve je posjetitelje besplatan. 

(REx)

Facebook komentari