Predavanje Nature Histrice “Šume- naš zeleni krov”

OSNOVNA ŠKOLA ŠIJANA, ČETVRTAK, 18. STUDENOG U 12 SATI
U četvrtak, 18. Studenog, u 12 sati Osnovna škola Šijana organizira predavanje i radionicu pod nazivom “Šume – naš zeleni krov”. Predavač je Mladen Perčić iz javne ustanove Natura Histrica koji će učenicima približiti značaj koji urbane šume imaju za gradove, s
naglaskom na Park šumi Šijana i šumici kraj pulskog groblja. Upravo u toj šumici iznad škole nalazi se nova sjenica i učionica na otvorenom OŠ Šijana u kojoj će se predavanje održati.

Novouređeni prostor nastao je u okviru školskog projekta “Pod istim zelenim krovom”, čija je glavna tema važnost urbanih šuma. Školski projekt dio je većeg projekta Zelene Istre "Znanje za održivo djelovanje". Predavanje Nature Histrice drugo je u nizu predavanja koja ovaj mjesec organizira OŠ Šijana za svoje učenike, ali i zainteresirane mještane Mjesnog odbora Šijana. Prošli tjedan Dubravka Orlić, dipl.ing.agr. održala je predavanje pod nazivom “Biljke zavičaja na našem zelenom krovu”, a sljedeći tjedan Zelena Istra održat će predavanje o održivom gospodarenju otpadom.

Školski projekt OŠ Šijana dio je projekta "Znanje za održivo djelovanje" čiji je nositelj Udruga Zelena Istra, a partneri Centar za mirovne studije, Ekološka udruga Krka Knin te osnovne i srednje škole iz Pule i Knina. Projekt je sufinanciran sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, Ureda za udruge Vlade RH te Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

(REX)

Facebook komentari