Poziv na prosvjedni doček Nove Godine na Verudi Porat

PISMO STANARA VERUDE PORAT U CIJELOSTI PRENOSIMO
Prosvjedni doček Nove Godine u rezidencijalnom naselju Veruda Porat održati će se u 15.00 sati na javnoj površini u Gervaisovoj ulici, obavijestio je koordinator prosvjeda Branko Vujčić, naglasivši da se nada druženju do kasnih jutarnjih sati. Naime radi se o kvartu koji se već par mjeseci muči sa problemom oko postavljanja bazne stanice teleoperatera na zgradu jednog od susjeda u Carlijevoj ulici. Nakon više prosvjeda i predavanja o štetnostima koja prouzročuje bazna stanica, stanari ovog naselja su se odlučili i na prosvjedni doček Nove 2016. godine, a pismo koje su nam poslali u cijelosti prenosimo:  

''Dragi naši sugrađani,
Od 16. rujna 2015. godine mi stanovnici Carlijeve i okolnih ulica borimo se protiv postavljanja bazne stanice  na kuću našeg susjeda Eduarda Del Treppa. Radi se o naselju Veruda Porat, mjesto na kojem se stanica planira postaviti je gusto naseljeno. Radovi su, uobičajeno, prvih nekoliko dana trajali u tajnosti, unutar kuće. Nakon što su radnici izašli na krov, kad smo ih uočili i odmah zaustavili sve radove, cijelo naselje dignuli smo na noge. Organizirali smo se i počeli s prikupljanjem i potpisivanjem peticije. Prikupljeno je više od 700 potpisa. Uvedena su stalna dežurstva, čak i noću, dovedena je kamp-kućica.

Krajem rujna organizirali smo veliki prosvjed koji je, osim građana, okupio i liječnike. Teleoperator ni nakon toga nije odustao od planirane lokacije te nam je organizirao tribinu o elektromagnetskom zračenju, ali smo im dali doznanja što o njima mislimo, njihovo predavanje smo prekinuli smatrajući pozvane predavače pristranima.
 
13. ovog mjeseca organizirali smo još jednu tribinu u MO Nova Veruda o štetnosti elektromagnetskog zračenja, na kojoj osim naših predavača iz Pule sudjelovali su i članovi Udruge HUZEZ iz Zagreba. Kojim se ovim putem želimo zahvaliti na sudjelovanju i potpori.
 
Želimo se posebno zahvaliti Gradu Puli na razumjevanju našeg problema i mogućnosti mirnog prosvjeda već evo tri mjeseca. Želimo se zahvaliti Živom zidu Pula, Zelenoj Istri, Istarskim liberalima i svima ostalima koji nas podupiru u našoj borbi i razumiju ozbiljnost situacije.

Mi ne odustajemo !
 
Želimo  vam svima sretne blagdane i sretnu 2016. godinu''
(Rex)

Facebook komentari