POU “Ante Babić” Umag nudi velik broj novih obrazovnih programa i edukacija

U SUSRET NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI
U ovoj specifičnoj obrazovnoj godini POU „Ante Babić“ Umag spremno dočekuje moguće izazove uz osiguranje svih uvjeta za održavanje nastave. Uz poštivanje epidemioloških mjera: prostrane učionice, rad u malim grupama uz poštivanje distance i higijene prostora, moguća je brza prilagodba načina izvođenja nastave i prelazak na online nastavu. 

BESPLATNI DOVRŠETAK OSNOVNOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA
Upisi se vrše u VIII. razred, nakon čega svi zainteresirani mogu u kratkom roku završiti jedan od programa osposobljavanja i steći prvo zanimanje. Sredstva su osigurana kroz nacionalni projekt "Za Hrvatsku pismenost-put do poželjne budućnosti" te iz Proračuna Grada Umaga.

SREDNJOŠKOLSKI PROGRAMI I PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA
Učilište Umag omogućava polaznicima završetak srednjoškolskog obrazovanja te stjecanje strukovne kvalifikacije – prodavač i dokvalifikaciju i prekvalifikaciju za zanimanje komercijalist, kao i čitav niz programa osposobljavanja za uslužne poslove (samostalni knjigovođa, njegovateljica) te osposobljavanja turističko-ugostiteljske (barmeni), poljoprivredne poslove (vrtlari, vinogradari, maslinari) i za informatičke poslove.

TEČAJEVI STRANIH JEZIKA
U ponudi su engleski, njemački, talijanski i ruski jezik, prema CEF-u (Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike) od A1 do C2 stupnja. Polaznici mogu verificirati svoje postojeće znanje stranog jezika te dobiti javnu ispravu, putem polaganja ispita.

OSNOVNI TEČAJ I DOPUNSKA IZOBRAZBA O SIGURNOM RUKOVANJU PESTICIDIMA
Ove godine će se u Učilištu organizirati osnovni trodnevni tečaj o pravilnoj upotrebi sredstava za zaštitu bilja  te jednodnevne dopunske izobrazbe za osobe čije iskaznice uskoro istječu.

UČILIŠTE ZA TREĆU ŽIVOTNU DOB
Seniori iz Umaga se  mogu uključiti u sve aktivnosti po simboličnim cijenama ili potpuno besplatno. Tečajeve i programe sufinancira Grad Umag i Istarska Županija, u okviru projekta Zdrava Istra. Upisi se vrše na slijedeće aktivnosti: tečajevi stranih jezika, tečajevi informatike, radionice crtanja i slikanja te zabavne psihološke radionice i radionice osobnog razvoja i međugeneracijske solidarnosti. Zainteresirani se mogu priključiti plesnoj sekciji ZVJEZDICE 50+.

ZAJEDNIČKO ZA SVE PROGRAME:
Način rada i vrijeme održavanja nastave maksimalno su prilagođeni odraslim polaznicima. Praktične vježbe, ukoliko su predviđene određenim programom, održavaju se u izvrsno opremljenim praktikumima Učilišta (informatički praktikum, praktikum za njegovateljice, prodavače, barmene). Cijene školarine definirane su Odlukom o visini naknada usluga POU „Ante Babić“, uz mogućnost obročnog plaćanja.

Prijave i upisi su svakim radnim danom od 8 do 20 sati osobno u tajništvu Učilišta Umag, ili telefonom na br:741 116 i 720 370. Više informacija na http://www.uciliste-umag.hr ili na https://www.facebook.com/PouUmag/

(REX)

Facebook komentari