Postavljena tabla Poljana Sergia Blažića Đosera

SLUŽBENO OTVARANJE U SRIJEDU 8.TRAVNJA
Nakon što su stube kod  kluba Uljanik nazvane po pjevaču grupe KUD Idijoti Branku Črncu-Tusti Pula je još jednom svom pokojnom rockeru odala priznanje. Na Verudi je ovih dana postavljena tabla na kojoj je obilježeno Polje Sergia Blažića Đosera.

Prijatelji Sergia Blažića Đosera pripremaju za 8.travnja malu prigodnu svečanost s ciljem i službenog otvaranja poljane koja je dobila ime po popularnom pjevaču. Sergio je preminuo 1987.godine, a na  inicijativu MO Veruda Grad Pula je  donio odluku da se poljana na Verudi nazove po pjevaču Atomskog skloništa koji su uz Matu Parlova i KUD Idijote prve asocijacije na Pulu za mnoge generacije rođene nakona rata u bivšoj Jugoslaviji. Borjan Angeleovski koji je pokrenuo inicijativu da se 8. travnja napravi mala svečanost nije krio zadovoljstvo što je tabla već postavljena i što je upravo ova pozicija dobila ime po pokojnom Đoseru.
„Sergio i ja smo bili prijatelji još kao djeca, u kućici na Verudi u kojoj je živjela njegova baka proveli smo brojne trenutke kao djeca i kao mladići i drago mi je što je baš ova poljana nazvana po njemu. Znam da neki smatraju da se mogla naći neka druga pozicija, no ja sam zahvalan MO Veruda i Gradu Puli da su Đoseru nakon gotovo 30 godina inercije prijašnjih vlasti odali priznanje“ rekao je Angelovski.

U srijedu 8.travnja u 13 sati i 30 minuta na Verudi će se održati svečano otvaranje table na kojoj će prijatelji, predstavnici MO Veruda i Grada Pule proglasiti Poljanu Sergia Blažića Đosera otvorenom. Za 17 sati i 30 minuta predviđen je malonogometni nogometni spektakl na kojem će igrati javne osobe, sportaši a koji će se igrati u Domu sportova Mate Parlov. Organizatori su imali namjeru organizirati i koncert no zbog zauzetosti nekih ključnih Sergiovih prijatelja koncert će se održati u nekom drugom terminu. (NMF/SAFET OMEROVIĆ BASSO)

Facebook komentari