Posjetili smo sve uspješniji kickboxing klub ‘‘Rudan’‘- VIDEO

MARKO DORIĆ I LUKA ČAČIĆ NAJBOLJI JUNIORI HRVATSKE U K1
Posjetili smo sve uspješniji klub borilačkih vještina Rudan koji se nalazi u obiteljskoj kući na Verudi Porat. Naravno klub je to poznatog pulskog borca Ivana Rudana koji je nažalost prerano završio svoju karijeru zbog loših ugovora koje je imao sa svojim menadžerima.

   Ivan Rudan je u dvije je godine (2002.-2003.)osvojio dva svjetska i jedan europski naslov, i bio je  nova velika hrvatska nada kontaktnih borilačkih sportova. Puljanin je najprije bio europski prvak u kickboxingu (WAKO), a potom i svjetski prvak u tajlandskom boksu (IAMTF) i full-contactu (WAKO). Ivan je krenuo u profesionalce ali se povukao poslije desetak borbi, a nakon poraza od 50 kg težeg i puno iskusnijeg južnoafričkog diva Jana Nortjea. Nakon što je završio karijeru u borilačkim vještinama Ivan se posvetio studiju Likovnih umjetnosti postavši profesor likovne kulture.

   Ipak se vraća sportu ali sada kao trener u svom klubu, koji je prvo bio stacioniran u Pattinaggiu, da bi sada napravio malu salu u svojoj kući. Trenutno ima četiri aktivna borca i petnaest članova kluba, a prije godinu i po dana krenuo je sa novim programom i s mladim borcima takoreći sve iz početka, ali sve mu se to vratilo kroz odlične nastupe njegovih boraca. U kratko vrijeme ovaj klub je postigao dobre rezultate na državnim prvenstvima te europskim kupovima i počeo je naplaćivati svoj rad.

   Naime, na državnom prvenstvu u K1 stilu Kickboxinga Marko Dorić postao je novi prvak države i proglašen za najboljeg juniora nakon što je uvjerljivo i prekidima svladao četiri protivnika: Josipa Palada iz KBK Trogir (prekid u 1. rundi) Lovru Šarića iz  Spartan gym (prekid nakon 2. runde) Antonija Krajnovića iz Sveti Duh (uvjerljivo 3:0) i Danijel Guca iz Pit Bull Split (uvjerljivo 3:0). Na istom prvenstvu Luka Čačić postaje viceprvak države nakon što je prvu borbu prošao Nikolića iz Argentina style, drugu Matiju Brkljačića iz Trojana, dok je finale izgubio bodovno od Bruna Ninčevića iz Pit Bull Split, ali je Luka proglašen najboljim juniorom.

   Treninge u kickboxing klubu ''Rudan'' odrađuju na Novoj Verudi i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18:30 do 20:00, a svi zainteresirani su dobrodošli a kontaktirati ih možete preko facebooka. Na kraju se Ivan rudan htio zahvaliti svojim donatorima Casinu Cezar, firmi Monte Serpo, Kanis lux i Fit Line te kroničaru borilačkih sportova Velimiru Gojkoviću.  Dorijan Vrkljan / foto i video Safet Omerović Basso
 

Video vezan uz članak

Facebook komentari