Poraz Porečanki od OK Marine Kaštele

ŽOK POREČ : OK MARINA KAŠTELA 0:3
Odbojkaški klub Poreč imao je još jedan relativno utakmicama siromašan vikend prvenstveno zbog sudjelovanja članova kluba u organizaciji Europskog prvenstva u sjedećoj odbojci koje je privedeno uspješno kraju protekle subote. Tako da su svoje nastupe ubilježile jedino prva ekipa, te mlađe kadetkinje.

Nažalost ove nedjelje ponovila se loša igra seniorki, a s njom ubilježen je još jedan poraz u sklopu 6. kola Superlige u kojem su Porečanke ugostile ekipu OK Marine Kaštele, proteklih godina to je bio veliki derbi, utakmice u kojima se pobjednik nije znao do zadnje lopte, ove nedjelje to je bila jednosmjerna utakmica u kojoj su gošće za nešto više od sat vremena izborile laganu pobjedu. Treneru Stojakoviću ne preostaje ništa drugo nego da još jednom svojim „čarobnim štapićem“ vrati igračice na „pravi put“ što neće biti tako lagan zadatak prvenstveno zbog toga jer pred ekipom sada slijede tri uzastopna gostovanja redom kod zagrebačke Mladosti, pa kod ekipe Rijeke i Kašteli (Cemex), ekipama koje su trenutno vodeće u Superligi, osim toga ekipa Poreča ove je sezone osjetno pomlađena tako da i neiskustvo – tj. stjecanje iskustva Fatorić (17), Levak (16), Grbavica (16) Makovac (18) kao nositeljica igre - igranjem u najvišem rangu nosi svoju cijenu.

Svjetla točka ovoga vikenda bio je nastup mlađih kadetkinja u Pazinu u sklopu Županijske lige gdje su ubilježile dvije sigurne pobjede od po 2:0 protiv OK Pazin (23; 9) i OK Sv.Lovreč (13; 18). Osim solidne igre, mora se napomenuti da su ml. kadetkinje protekli tjedan imale samo jedan kraći trening zbog volontiranja na EP. Ekipa je nastupila u sastavu : Pauletić Larisa, Ćosić Vlatka, Boras Nina, Brčić Nensi, Borštner Lucija, Zovko Petra, Matošević Nikolina i Mažar Nika.

(rex)

Facebook komentari