Podignuta optužnica protiv Sandra Sirotinjaka iz Pule

SIROTINJAK JE VOZILOM POD UTJECAJEM ALKOHOLA UDARIO ŽENU NA FAŽANSKOJ CESTI, KOJA JE PREMINULA
Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 31. prosinca 2018. podiglo optužnicu protiv Sandra Sirotinjaka (1982.) iz Pule zbog počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 4. Kaznenog zakona. (8. 1. 2019.)

Okrivljenika se tereti da je 5. listopada 2018. oko 10,10 sati, u Puli, na kolniku Županijske ceste 5115 odnosno Fažanskoj cesti (2. dionica kod 7km+420metara) upravljao teretnim automobilom iz smjera Fažane u smjeru Pule, brzinom od 45 do 55 km/h, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (sudionik u prometu dužan se držati ograničenja, zabrana i obveza izraženih prometnim znakovima, brzinu kretanja vozila vozač je dužan prilagoditi vidljivosti, preglednosti i gustoći prometa tako da vozilo može pravodobno zaustaviti, dužan se približavati pješačkom prijelazu sigurnosnom brzinom, vozilom može upravljati osoba koja ima važeću vozačku dozvolu i vozač B kategorije ne smije upravljati vozilom na cesti ako je pod utjecajem droga i alkohola).

Sandra Sirotinjaka se tereti da je bio svjestan da svojim postupanjem protivno citiranim odredbama može izazvati opasnost za život i tijelo ljudi i pristajući na to, prometnim znakom upozoren da se približava zoni pješačkog prijelaza i da je brzina kretanja ograničena na 40 km/h, tijekom zabrane upravljanja vozilom dok se ne podvrgne izvanrednom zdravstvenom pregledu zbog čega mu je oduzeta vozačka dozvola te vozeći nakon konzumacije velike količine alkoholnog pića (od 2,73 g/kg) zbog čega nije bio sposoban sudjelovati u prometu.

Uslijed svega navedenog, okrivljenik je prednjim desnim dijelom vozila udario pješakinju (1941.) koja je prelazila kolnik u zoni pješačkog prijelaza i koja je od udarca odbačena na meki teren van kolnika te zadobila osobito teške tjelesne ozljede zbog kojih je preminula na mjestu nesreće.

U optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku) što je Općinski sud u Puli usvojio i produljio istražni zatvor protiv okrivljenika temeljem navedene zakonske odredbe.

(rex)

Facebook komentari