Pazi što jedeš u Pazinu

RAZMJENA ZNANJA O ZDRAVOJ I TRADICIJSKOJ PREHRANI
Ovogodišnje izdanje manifestacije „Pazi što jedeš" koju organizira Etnografski muzej Istre/Museo Etnografico dell'Istria održano je 24. studenog 2012. godine u Pazinu, od 10.00 do 16.00 sati. Manifestacija je započela u 10 sati kada su Goran Zgrablić i Lada Radin predstavili ime Taste of Croatia, blogerskog kolektiva, njihov istoimeni uspješni internetski projekt kojemu je cilj, na temelju osobnog iskustva i neovisnim kritikama, domaće i strane turiste upoznati sa najboljim što neki kraj nudi. Na njihovim stranicama možete saznati sve što vas zanima od tradicionalnih proizvoda,  tipičnih recepata, te koje konobe, restorane i vinare vrijedi posjetiti. Točno u podne goste je zabavila i etno grupa "Veja". 
Poseban naglasak manifestacije bio je i na predstavljanju teme prehrane u muzejima, ali i putem raznih manifestacija, radionica i drugih aktivnosti. Osnovni cilj manifestacije je potaknuti posjetitelje na konzumaciju zdrave i tradicijske prehrane.
U sklopu manifestacije „Pazi što jedeš" predstavljen je  katalog izložbe istarskih muzeja „Ki sit ki lačan" održane u Puli (srpanj-studeni 2012.),projekt „Muzej u loncu" Gradskog muzeja Požega, "Taste of Croatia" te  stručnih predavanja na temu ekološkog uzgoja biljaka.
Uz sve navedeno bila je organizirana razmjena sjemena i sajam ekoloških proizvoda gdje su posjetitelji mogli degustirati i kupiti ekološke proizvode iz Istarske, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.(REX)