Pazi što jedeš , drugi dan

RADIONICE, PREDAVANJA, OKRUGLI STOLOVI, EKO SAJAM...
Dođite u Circolo u Pulu na drugi dan 6. Pazi što jedeš! Od 10.00 sati otvoren je Eko sajam sa 50 certificiranih ekoloških proizvođača povrća, voća, orašastih plodova, žitarica, prerađevina, meda, maslinovog i bučinog ulja, mlijeka i mliječnih proizvoda, pripravaka od ljekovitog bilja i lavande, ekološkog sjemenja...

U 10.00 sati očekuje vas i "Pekina marenda i Dorianova večera", kampanjski razgovori uz Maria Benčića. U 10.45 Radionica pripovijedanja "Pusti priču", u 12.00 likovna radionica, u 13.10 "Pašta po starinski" - radionica izrade tradicijske tjestenine, u 15.00 radinica "Kukci od plastelina"  i "Zdravo po mom" istarske masterchefice Z.Vukić, u 16.10 radionica Decoupaga te u 17.15 "Pusti priču" 

Što se predavanja tiče, subota 22.listopada donosi u 11.00 sati "(Do)živjeti mediteransku kuhinju -ekomuzeologija i promocija mediteranske kuhinje Tamare Nikolić Đerić, kustosice Etnografskog muzeja Istre i voditeljice Ekomuzeja Batana, u 11.30 "Uloga maslinovog ulja u mediteranskoj prehrani - Marina Jantoš-Grubešić, dipl.ing.prehrambene tehnologije,  u 12.00 sati "Uloga ribe u mediteranskoj prehrani" Silvije Križanac, mag.nutr, te u 12.30 OKRUGLI STOL "Mediteranska prehrana".

U 15.00 sati će se održati Degustacija by Solidarna Eko kuhinja, te Eko kutak i razgovori sa proizvođačima.

Popodne se nastavlja predavanjima u 16.00 sati "Permakulturom do zdravlja" Sanje Đermanović, u 16.30 sati Emir Komić govoriti će o "U se i na se" te u 17.00 sati Amalka Vukelić o "Djelovanju Centra dr. Rudolf Steiner u promociji biodinamičke poljoprivredne proizvodnje"

U 17.00 sati vas očekuje i Interkulturalna večer sa degustacijama by Ksenija (Ukrajina) i Zaigra (Latvija) te u 19.00 "Pekina marenda i Dorianova večera" Maria Benčića.

Dobrodošli i u nedjelju, 23.listopada od 10.00 do 18.00 sati!

(J. Vitasović/ foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari