Ovog vikenda završilo je šesto izdanje najpoznatije vinske utrke

ISTRIAN WINE RUN 2019
Ovog vikenda, 7. rujna, u Umagu održao se Istrian Wine Run, najpoznatiji vinski maraton u regiji. Ova zabavna atletska utrka za sve ljubitelje rekreacije, istarskog krajolika i vina ugostio je trkače iz čak 39 zemalja svijeta. Natjecatelji su se natjecali u tri kategorije: maratonu, polumaratonu i novoj utrci 6K.

Maratonci su startali u 13.30 iz Momjana, dok je start polumaratona bio u 16:00 zakazan malo kasnije, s početkom u 16 sati iz Brtonigle. Start nove u trke 6K održao se u Segetu.Duž atraktivne rute, koja spaja najživopisnija mjesta sjeverozapadne Istre s ciljem u umaškom Stella Maris resortu, natjecatelji su mogli uživati u vrhunskim vinima i delicijama na ukupno 17 okrjepnih stanica od čega čak 12 vinskih i tako se pobliže upoznati s bogatom istarskom eno i gastro ponudom.

Osim jedinstvenog spoja vina i trčanja, Istrian Wine Run je nadaleko prepoznat i po vrhunskoj zabavi i opuštenoj atmosferi. O tome svjedoče i veliki broj kreativno maskiranih trkača koje uz živu glazbu i zabavljače duž rute po završetku utrke u večernjim satima je očekivao i veliki after party s različitim vrstama zabave – od tradicionalne istarske glazbe, glumaca koji izvode performanse, animatora, DJ-a te različitih izvođača na drugim instrumentima.

Osim odraslih trkača, poseban program bio je pripremljen i za najmlađe. Tako je u subotu u 10 sati bio na rasporedu početak dječje utrke Kids Run, koja će se održala u sklopu Stella Maris kompleksa u Umagu.
 
Šesto izdanje Istrian Wine Runa okupilo je 650 natjecatelja, sa mnoštvom domaćih, ali ponajviše stranih trkača, ujedno i ljubitelje dobrog vina, s ciljem promocije istarskog krajolika, obogaćivanja turističkog sadržaja te upoznavanja sudionika s bogatom eno i gastro ponudom.

(rex/foto Julian Duval)

Facebook komentari