Ovog tjedna zaprašivanje komaraca u Poreču

OD SRIJEDE, 4. RUJNA DO PETKA, 6. RUJNA
Obavještavaju se građani Poreča i okolnih naselja de će se od srijede do petka ovog tjedna obavljati tretman suzbijanja komaraca prskanjem/zaprašivanjem

Sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti i Provedbenom planu, tretman će se vršiti na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari i pripadajućih okolnih naselja, u srijedu 4. rujna 2019. godine u kasnim večernjim satima, odnosno 5. rujna u ranim jutarnjim satima. Mjesni odbori Fuškulin, Nova Vas i Červar Porat s pripadajućim okolnim naseljima bit će na programu tretiranja adulticidnog tretmana 4. rujna 2019. godine u kasnim večernjim satima, odnosno 05. rujna 2019. godine u ranim jutarnjim satima. Dana 04., 05. i 06. rujna 2019. godine u kasnim večernjim satima i u ranim  jutarnjim satima, tretman će se provesti na području mjesnih odbora na području grada i gradskih stancija. U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.

Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.

Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te iz tog razloga upozoravamo građane s respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima.
Također, umoljavaju se pčelari da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.

Iz Grada Poreča mole građane da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta te na drugim lokacijama koje koriste (poljoprivredne površine i sl.), isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, raznim posudama za cvijeće i sl.

Mjere će provoditi djelatnici Zajednice Izvoditelja: Obrt “Eko servis Matić“, Lovrin 80/h, 52000 Pazin i “Sanitacija Osijek“ d.d. Jarak 3, 31 208 Petrijevci, s kojima Grad Poreč-Parenzo ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča – Parenzo u 2018. i 2019. godini.
Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, kontaktirati provoditelja mjera na tel. 052 624 571, GSM 091 621 11 90.

(REx)

Facebook komentari