Otvorenje izložbe ‘Pao s Marsa’

HUIU GALERIJA
U četvrtak, 23. rujna u 20.30 sati, HUIU galerija u Zagrebačkoj 27 - Pula poziva na otvorenje izložbe „PAO S MARSA“ Tee Jurišić.
„Serija radova ‘’Pao s Marsa’’ se sastoji od crteža i stripova, različitih formata. Izvedena je u tehnici laviranog tuša na 300 gramskom akvarel papiru. Sveprisutni lik čovjekolikog vanzemaljca sam počela uvrštavati u svoje radove nakon prilično neobičnog sna, s njim kao glavnim protagonistom. Od tog trenutka, vanzemaljac je stalni gost, kako u radu, tako i u svakodnevnom razgovoru, često s humorističnim prizvukom.
Od nekoliko početnih skica, neplanirano nastaje serija radova, koja se ubrzano količinski povećava, pogotovo nakon odgledanog Interstellara i spoznaje da je jedan od glavnih likova robot Tars, koji me strašno podsjeća na moje čovjekoliko biće s one planete.

U radu se već neko vrijeme čvrsto držim tema koje su prožete uvrnutim elementima. Snovi mi uvelike pomažu u definiranju ideje. Mišljenja sam da je velika šteta činjenica da su snovi tako kratkotrajni u sjećanju – oduševe nas ili sablazne, fascinirani smo njima i već u sljedećem trenutku ih prekrije neka nova memorija.  U početku sam ih zapisivala, ali ni to mi nije bila garancija da ću se, čitajući zapis, sjetiti utiska koji mi je san ostavio. Iz tog razloga sam ih počela bilježiti u crtežima i stripovima. Kroz ilustriranje snova, otkrila sam lavirani tuš. Fora je u tome što je ta tehnika  nepredvidiva, preljevajuća, shvatiš njen konačan izgled tek kada se osuši.“
Razgovor s autoricom održat će se u petak, 24. rujna rujna 2016.g. u 9 sati, HUIU galerija u Zagrebačkoj 27., tom prigodom zainteresirana publika moći će se detaljnije upoznati s umjetničkim djelovanjem autorice Tee Jurišić.
(REX/foto arhiva)

Facebook komentari