Otvoreni 9. Dani mladog maslinovog ulja

ŽUPAN FLEGO OTVORIO TRODNEVNI FESTIVAL
U prisutnosti velikog broja uzvanika župan Istarske županije Valter Flego otvorio je 9. Dane maslinovog ulja u Vodnjanu. U svom kratkom govoru župan je naglasio da su maslina i maslinovo ulje neizostavni dio istarske kulturne i gastro baštine

   Gradonačelnik Klaudio Vitasović osvrnuo se na značaj ove manifestacije za sami Grad Vodnjan i njegove žitelje, ali i važnost promoviranju kulture korištenja maslinovog ulja.

   Manifestacija u Vodnjanu je postala nezaobilazno mjesto okupljanja maslinara i stručnjaka iz područja poljoprivrede, gastronomije, enologa, te naravno brojnih posjetitelja kojih je iz godine u godinu sve više. Nastali kao jedinstvena manifestacija, Dani mladog maslinovog ulja posebno pridonose afirmaciji maslinovog ekstra djevičanskog ulja kao kvalitetan autohtoni vodnjanski brend.

   Ova trodnevna manifestacije je zadnjih godina prevazišla promociju i prezentaciju samog maslinovog ulja, tako da se osim maslinovog ulja, može vidjeti ponuda vina, pršuta, sira, i raznih drugih prehrambenih i industrijskih proizvoda. Osim toga i gastro ponuda je sve veća tako da se čak četrdesetak ugostitelja i hotelijera uključilo u ovaj projekt.    

Facebook komentari