Otvorena izložba ‘Uljanik u Puli!’

MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA O ŠTRAJKU ULJANIKOVACA
U srijedu, 10. listopada u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc otvorila se multimedijalna izložba pod nazivom  "Uljanik u Puli!" koja tematizira deset dana štrajka radnika Uljanika iz kolovoza ove godine.

Multimedijalni projekt „Uljanik u Puli!“ dokumentira izlazak radnika Uljanika u grad kako bi ostao zabilježen u memoriji njegovih građana, da uz onaj trag na ulici i u životima mnogih ljudi dobije i svoju sliku u ogledalu, odraz bez kojeg je teško jasno vidjeti tko smo i što smo, danas i ovdje. „Uljanik u Puli!“ podrška je brodograditeljima i svemu onom što brodogradnja za Pulu predstavlja te prikazuje radnike Uljanika u fotografijama, tekstovima i audio zapisima koji svjedoče događajima određujući budućnost zajednice. Iz Saveza udruga Rojca pišu: „Nakon onog skoro već zaboravljenoga Berlinskog, pada nam pred očima i naš, Uljanikov zid. Stižu novi vjetrovi koje je, izgleda tako, bez zida teško zaustaviti. No, zato imamo Grad. „Uljanik u Puli!“ prešao je preko zida, u grad, upravo zbog toga.“

Fotografije su djelo Snježane Bratanović, tekstove su napisali Slađana Bukovac, Igor Grbić, Tatjana Gromača, Davor Konjikušić, Boris Koroman, Dragan Markovina, Stožer za obranu brodogradnje Uljanik, a zvuk je pripremila Mirjana Radulović. Fotografije je izabrao Igor Dražić. Izložba je autorski projekt Mirjane Radulović i Noela Mirkovića koji je i dizajnirao postav izložbe.

Organizator događaja je Savez udruga Rojca, a izložbu možete pogledati do 8. studenog 2018.
(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari