Održan 2. memorijalni malonogometni turnir „Tihomir Bilan“

TURNIR ODRŽAN U SKLOPU SPORTSKO-ZDRAVSTVENOG PROJEKTA „SNAGA DJECE U POKRETU“
Ovaj turnir održan je u znak sjećanja na tragično stradalog Tihomira Bilana koji je preminuo u saobraćajnoj nesreći na Medulinskoj cesti  7. lipnja 2009. godine. Tihomir je tada imao 18 godina. Svoju mladost je većinom provodio na Uljanikovom igralištu, na kojem se većina njegovih prijatelja, koji se i danas svakodnevno druže, prvi put  upoznala. To je ujedno i razlog što je  turnir održan baš na tom igralištu.

Međunarodni sportsko-zdravstveni projekt „Snaga djece u pokretu“, koji je okupio preko 1200 djece sportaša iz 34 europska kluba i 5 europskih država, a koji je s velikim uspjehom u travnju održan u Rovinju, podržao je ovu manifestaciju i dao potporu sportskom susretu u znak sjećanja na tragično preminulog mladog pulskog nogometaša.

Drugi memorijalni malonogometni turnir „ Tihomir Bilan“ održan je u subotu, 13. lipnja na igralištu Veruda SRC Uljanik.
Na turniru su sudjelovale slijedeće momčadi: T.B SALIŠ, SPORTING, DLD MOTORI, NETKO IZ MASE, MNE VERUDA, MNK VERUDA i FLAMENGO.

Turnir se igrao u dvije skupine A i B, sa slijedećom podjelom:
-skupina „A“- MNK VERUDA, T.B SALIŠ ,SPORTING
-skupina „B“- DLD MOTORI, FLAMENGO, MNE VERUDA, NETKO IZ MASE

Svaka prijavljena momčad igrala je međusobno s drugim momčadima u skupini, uz pravilo po sistemu da dva najbolja iz svake skupine prolaze u polufinale. U polufinale su prošle momčadi : MNK VERUDA, SPORTING ( A skupina) i NETKO IZ MASE, DLD MOTORI ( B skupina)

U polufinalu su igrale momčadi pobjednika iz „A skupine  MNK VERUDA protiv drugoplasirane momčadi iz „B“ skupine NETKO IZ MASE, a drugoplasirani iz skupine „A“ SPORTING je igrao protiv prvoplasirane momčadi iz „B“ skupine DLD MOTORI. U finale su prošli DLD MOTORI protiv NETKO IZ MASE.

REZULTATI POLUFINALA:
-MNK VERUDA-NIM = 2:6
-SPORTING-DLD MOTORI= 4:4; penali 2:3
REZULTATI FINALA:
-NIM-DLD MOTORI = 3:3; penali 6:7
Utakmicu za treće mjesto odigrale su momčadi MNK VERUDA protiv SPORTING –a s rezultatom 7:4.

Najbolji golman turnira bio je Ivan Taslak iz DLD, za najboljeg igrača izabran je Sanel Ilić iz SPORTINGA, dok je za najboljeg strijelca izabran Branislav Glamočanin iz MNK VERUDA.
Nagrade najboljima dodijelila je gospođa Ana Bilan, majka tragično preminulog Tihomira, koji ostaje trajno u srcima onih koji su ga voljeli.
(Rex)

Facebook komentari