Određen istražni zatvor njemačkom državljaninu koji je snimao djecu u Poreču

83-GODIŠNJAK JE POTAJICE SNIMAO I SLIKAO NAGU DJECU MLAĐU OD 18 GODINA
Nakon što je Policijska postaja Poreč podnijela posebno izvješće, Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 10. kolovoza 2020. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog državljanina Savezne Republike Njemačke (1937.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela iskorištavanja djece za pornografiju. (12.8.2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 83-godišnjak od neutvrđenog dana do 8. kolovoza 2020., na neutvrđenim lokacijama i u jednom kampu na području Poreča, potajice snimao i slikao nagu djecu mlađu od 18 godina, a te je snimke spremao i držao na mikro kartici u prijenosnoj video kameri te drugim medijima za snimanje i pohranu podataka u svom posjedu.

Sucu istrage Županijskog suda u Puli je 11. kolovoza 2020. podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage rješenjem je protiv okrivljenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, uz mogućnost zamjene istražnog zatvora jamstvom.

(REX)

Facebook komentari