Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Tinjan

OPĆINA TINJAN PROSLAVILA 27 GODINA POSTOJANJA
Povodom punih 27 godina postojanja Općine Tinjan, u subotu je upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su predstavljeni najznačajniji projekti u posljednje tri godine, kao i budući planovi razvoja općine i unapređenja života na tinjanskom području.

Načelnik Općine Tinjan, Goran Hrvatin, detaljno je obrazložio niz realiziranih projekata, pa je tako, među ostalim, istaknuo rekonstrukciju osnovne škole kojom se postigla maksimalna energetska učinkovitost. U protekle tri godine rekonstruiran je stari vrtić, a istodobno se gradi novi, vrijedan 11 milijuna kuna. Briga za najmlađe na području Općine Tinjan evidentna je kroz projekte sufinanciranja školskih udžbenika za učenike osnovnih škola te kroz subvencioniranje produženog boravka za školarce do četvrtog razreda, i satova stranih jezika. Općina, jednako tako, sufinancira školu plivanja za više od sedamdesetero djece predškolske i školske dobi.

Konstantno se radi i na poboljšanju infrastrukture, pa je u tijeku ishodovanje građevinske dozvole za odvodnju na područjima naselja Tinjana i Kringe te u naselju Muntrilj. Asfaltirana je cesta Milotići-Pejaki, kao i županijska cesta Kućići-Radetići i Jurasi-Levaki.

Kada su u pitanju turizam i manifestacije, svakako valja istaknuti da je realiziran dva milijuna kuna projekt Hiže pršuta s muzejom, a slijedi opremanje muzeja vrijedno pola milijuna kuna. Nastavlja se i međunarodna suradnja na temu pršuta s brojnim zemljama, uređene su dvije biciklističke staze, a upravo je u tijeku uređene i treće. Na području Općine Tinjan realizirane su i brojne manifestacije, među kojima je svakako najznačajniji međunarodni sajam pršuta ISAP, dok je prošle godine po prvi puta održana i njegova ljetna inačica. Općina intenzivno surađuje i s brojnim udrugama i sportskim klubovima.

- Nastavljamo s intenzivnim radom na različitim projektima, pa se tako provode mjere zaštite utjecaja na okoliš te zaštite od požara i spašavanje. Dalje ide i sufinanciranje programa pomoći u kući za starije i nemoćne, u završnoj fazi je realizacija programa odvajanja otpada po načelima Europske Unije, a pri kraju smo i s dopunama prostornog plana. Daljni ciljevi su nam mnogi projekti i oblici subvencioniranja, a želim istaknuti da ćemo se truditi saslušati svaki prijedlog koji nam naši mještani upute te nastojati u budućnosti ujediniti sve kreativne snage u našoj općini, kako bismo je učinili što prepoznatljivom i ugodnijom za život naših mještana – istaknuo je načelnik Goran Hrvatin, dodavši da je cilj općinske uprave veća zastupljenost stanovnika u radu općine, veća briga o konkretnim problemima mještana, poticanje razvoja kulture, sporta, ruralnog i agroturizma te raznih manifestacija koji će doprinositi razvitku općine.

Načelnik je ovom prigodom zahvalio Istarskoj Županiji, gradonačelnicima i načelnicima s kojima Općina Tinjan aktivno surađuje te svim sponzorima i ljudima koji su na bilo koji način doprinijeli boljitku Općine Tinjan  u proteklom razdoblju. 

Na kraju svečane sjednice Općinsko vijeće dodijelilo je priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i organizacijama:
Grb Općine Tinjan dobila je KUMPANIJA KOSIRIĆI, za višegodišnji rad i aktivnosti na očuvanju folklora i zavičajne baštine te promociju Općine Tinjan.

SANJA KANTARUTI, direktorica Turističke zajednice središnje Istre, dobitnica je plakete za osobni doprinos u promicanju turizma na području Općine Tinjan.
 
Plaketu je dobio i MARIO LIZZARDO, za osobni doprinos na unapređenju društvenog razvoja Općine Tinjan. 
Povelja Općine Tinjan dodijeljena je BK MUNTRILJ - ŠTANDAR, za postignute rezultate na unapređenju sporta i promociju Općine Tinjan.

Zahvalnice su dobili  PREDRAG GRUBIĆ, direktor korporativnih komunikacija Adris Grupe, za doprinos razvoju kulture i društvenih djelatnosti u Općini Tinjan, MIHAEL BERTETIĆ, za postignute rezultate iz područja informatike i tehničke kulture, HANA MRŠIĆ, za postignute rezultate iz područja lidrana i atletike i ANTONIO HRVATIN, za postignute rezultate iz područja košarke, nogometa i atletike. 

(rex)

Facebook komentari