Od sutra zahlađenje

DOZNAJEMO S KAKVIM ĆEMO VREMENOM UĆI U NOVU GODINU
Na našem području prevladava oblačno i kišovito vrijeme. Značajnije količine kiše (do 25 mm) pale su na riječkom području.
Kako javljaju meteo portali, u nastavku dana biti će vjetrovito, jugo će vrhunac dostići navečer, a navečer stižu i obilnije oborine. Sutra u gorju snijeg!

Danas na Kvarneru te otvorenom moru zapadne Istre može biti orkanskih udara i do 110 km/h. Povodom juga Meteoalarm je izdao visok narančasti stupanj upozorenja.
Osim juga, stižu i obilne oborine. Naročito obilna kiše očekuje se na riječkom području te u Gorskom kotaru. Zbog obilne kiše također je izdano narančasto upozorenje, očekuje se od 30 do 80 mm kiše.

U četvrtak sa zahladnjenjem u gorje se nakratko vraća pravi zimski ugođaj.
Prevladavati će oblačno vrijeme uz čestu kišu. Sa zahladnjenjem kiša će u gorju iznad 700 metara nadmorske visine postupno prijeći u snijeg, a pri jačim oborinama snijega nakratko može biti i u nižem području, no bez većih iznenađenja. Jugo će u noći postupno oslabiti te do jutra okrenuti na slab do umjeren jugozapadnjak. Navečer će zapuhati umjerena i jaka bura. Temperature zraka ujednačene, kretat će se od 7 do 11 °C, sredinom dana osjetno će se sniziti. Prema jutrošnjim prognostičkim modelima, snježna granica snizit će se na oko 700 metara nadmorske visine, dok na vrhu Učke i Platku valja očekivati 15-ak cm snježnog pokrivača.
Jugo će zamijeniti bura uz pad temperature zraka.

Ipak, hladnije vrijeme neće dugo potrajati ni u višem području. Nakon stabilizacije u petak, već za vikend stiže nova južina. Kako javljaju iz Istrameta, prema svemu sudeći u Novu godinu ući ćemo s toplim i vjetrovitim vremenom uz mjestimičnu slabu kišu, no za detaljniju prognozu morat ćemo se još malo strpjeti. rex

Facebook komentari