Nećemo baznu stanicu u naselju - poziv na mirni prosvjed

NEDJELJA, 27.09.2015 U 18,30 SATI, GERVAISOVA ULICA, VERUDA PORAT
U nedjelju 27.09.2015. u 18.30 sati pridružite se mirnom prosvjedu koji će se održati u Gervaisovoj ulici u naselju Veruda Porat u Puli i na taj način podržite našu borbu za vaše i naše zdravlje i građanska prava - stoji u dopisu koji su potpisali građani iz Carlijeve i Gervaisove ulice iz naselja Veruda Porat.

   Dalje u dopisu piše: ''U skladu s našim pravom na zdravlje, na rad i opstanak, na vrednovanje teško stečenih nekretnina te pravo na izražavanje i sudjelovanje u odlukama koje suštinski utječu na kvalitetu života i zdravlje nas i naše djece, mi, građani Pule i ljudi dobre volje, nastojimo spriječiti postavljanje repetitora i bazne stanice teleoperatera VIP u središtu naselja Veruda Porat–Nova Veruda, i želimo trajno proglašenje naselja Veruda Porat zonom slobodnim od takve vrste zračenja.

   Ovim prosvjedom, mi građani pozivamo se na Europsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i na naše građansko pravo da učestvujemo u svim pitanjima koja bitno utiču na kvalitetu naših života, zdravlje i opstanak. Odlučni smo ustrajati u borbi za naša elementarna ljudska prava, prije svega na pravo na zdravlje i dostojanstven život.

   Također upućujemo poruku svima koji tvrde da zračenja nisu štetna da zaista nemamo namjeru biti pokusni kunići i izloženi tehnologiji za koju stručnjaci tvrde da je štetna ili barem potencijalno štetna. Ne želimo biti izloženi čak ni potencijalno štetnim stvarima! Ukoliko smatrate da bazne stanice nisu štetne po zdravlje molimo vas da to isprobate sami na vlastitoj koži, mi zaista nemamo namjeru.

   Ovom mirnom prosvjedu prisustvovati će brojni sugrađani kao i predstavnici udruga i političkih stranaka koje nam pružaju potporu.

   Dižemo glas i zbog vas! Dižemo glas zato što je Hrvatska jedina zemlja Europe u kojoj ne postoji zakon koji obavezuje na izjašnjavanje o ovako važnim pitanjima koja se tiču uređenja vlastitog životnog prostora.

   Dođite i dajte nam podršku da zaustavimo dizanje bazne stanice ne samo u našem naselju već da se s tom praksom prestane na nivou cijele Hrvatske!''  (REX)

Facebook komentari