Nakon američke, kreće domaća promocija novog albuma Serđa Valića

U NEW YORKU ODRŽAO KONCERTE ZA ISTARSKE ISELJENIKE
Istarski pjevač Serđo Valić prošlog je mjeseca održao nekoliko koncerata u New Yorku, na poziv istarskih iseljenika koji žive u ovoj američkoj metropoli, te je tom prilikom promovirao svoj novi album. Novi nosač zvuka nosi naziv „Serđo Valić i prijatelji – Slika mile Istre naše“, a svjetlo dana ugledao je sredinom prosinca, upravo kada je pjevač krenuo za Veliku Jabuku, pa ga je tako tamošnja publika imala prilike čuti prije domaće, ali kako najavljuje, već ovih dana kreće i promocija u Istri. Valić je u New Yorku boravio tri tjedna, a posjet je bio i radni i privatni. Bila je to prilika za božićne i novogodišnje nastupe u dva tamošnja kluba naših iseljenika - Rudar Club i Istria Sport Club u Astoriji.

- Bio je to moj drugi posjet New Yorku i bilo mi je drago ponovno se vratiti među naše iseljenike. Sve su to bila ugodna druženja, u blagdanskom, prijateljskom okuženju i zaista mi je bio užitak nastupati, a publika je bila divna, stvarno su me lijepo prihvatili i na tome im svima još jednom od srca zahvaljujem. To su naši ljudi koji već više desetljeća žive "priko bare", ali koji čvrsto u srcu drže našu kantu i besidu. Neke od njih sam već imao prilike upoznati u Istri kad su bili na odmoru, mnoge sam već susreo tamo prilikom mog prvog posjeta, a s nekima sam se prvi put susreo i stvorila su se lijepa prijateljstva. Tijekom boravka imao sam i nekoliko javljanja za Radio Pulu, a snimio sam i nekoliko novih zanimljivih razgovora sa našim iseljenicima, koje ću emitirati u svojoj radijskoj emisiji „S mikrofonom po Istri“, nedjeljom ujutro, kaže Valić. Koncerte je održao u pratnji glazbenika Marka Pačića, te naše tamošnje poznate pjevačice Eleonore Turčinović, s kojom je snimio i kadrove za novi spot njihove zajedničke pjesme „Istro zemljo da mi te je vidit“

Kako je najavio, nakon američke, kreće i promocija novog albuma po Istri u radijskom i televizijskim emisijama, te uživo, a u planu su i novi projekti.
(Rex)

Facebook komentari