Najuspješnijim pojedincima dodijeljena nagrada ‘Istriana’ - VIDEO

DONOSIMO DOBITNIKE 'ISTRIANE'
Danas je u Kinu Valli u Puli održana svečana dodjela županijske nagrade Istriana za 2014. godinu. Uz veliki broj gostiju, istarske gradonačelnike i načelnike, domaćina pulskog gradonačelnika Borisa Miletića i župana Valtera Flega, Istriana je održana sedmu godinu za redom. Nagrađeni su pojedinci koji su ostavili najzapaženiji trag u predloženim kategorijama.

Povjerenstvu za odabir kandidata, slušateljima i gledateljima koji su glasali za nagradu putem medija zahvalio se inicijator Istriane Daniel Sponza, istaknuvši kako je odabir bio težak jer su kandidati bili vrhunski, te je izdvojio ovogodišnji novitet Istriane – to je nova kategorija 'Znanost odgoj i obrazovanje'.

Prigodnim riječima se u ime pokrovitelja, Istarske županije obratio župan Valter Flego čestitajući najboljima među laureatima, istaknuvši kako je njihova kreativnost i energija obogatila svih nas.

U kategoriji 'Kultura' nagradu je dobio Dean Skira, za Svjetleće divove, a nagradu je u njegovo preuzeo njegov suradnik Tomislav Godena. Nagradu je Godeni uručio pročelnik Upravnog odjela za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica.
U kategoriji 'Zdravstvo', nagradu je osvojila epidemiologinja Olga Dabović Rac, a nagradu joj je uručio pulski gradonačelnik Boris Miletić.
U kategoriji Gospodarstvo nagradu je osvojio Gracijano Rudan, ispred tvrtke Rudan, a nagradu mu je uručio župan Valter Flego.
U kategoriji 'Znanost odgoj i obrazovanje', nagradu je osvojio profesor Marinko Škare, a nagradu mu je uručila Patricija Smoljan pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu.
U kategoriji 'Sport' nagradu je osvojila kuglačica Marijana Liović, a nagradu joj je uručio Dario Koraca ispred Saveza sportova Istarske županije.
U kategoriji 'Glazba', nagradu je osvojila glazbena diva Radojka Šverko, a nagradu joj je uručio Valter Orbanić ispred Istarske kreditne banke Umag.

Svečani program Istriane vodili su Helena Šipraka i Dražen Turina Šajeta, a u glazbenom dijelu su osim samog Šajete nastupile 'The Blondes' iz Rijeke i Dina Rizvić iz Labina. Autorstvo statue 'Istriana' potpisuje umjetnik Eros Čakić.

Donosimo ostale nominirane, a u nastavku pogledajte video izjave i dojmove nagrađenih.
Gospodarstvo:
Branko Kovačić (Aquapark)
Kultura:
Ivan Matejčić (monografija Eufrazijana)
Teatar Naranča (godišnja produkcija 2014.)
Glazba:
Franko Krajcar
Branko Šterpin
Ženska klapa Teranke
Sport:
Boris Mišković (kickboxing)
Darijan Živolić (boćanje)
Zdravstvo:
Diego Brumini
Predrag Marmontov
Obrazovanje:
Ljiljana Radoš
Marija Hauser
(Piše: Doris Floričić/Foto/Video: Diogo Banganho)

Video vezan uz članak

Facebook komentari