Najavljen 15. Olimpijski festival dječjih vrtića

OVOG PETKA U VODNJANU!
Danas, 4. svibnja, u Gradu Vodnjanu-Dignano održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen program 15. Olimpijskog festivala dječjih vrtića koji će se održati u petak, 6. svibnja u Vodnjanu.
Detalje oko organizacije i program manifestacije prezentirali su gradonačelnik Grada Vodnjana-Dignano Klaudio Vitasović, ravnateljica Dječjeg vrtića Petar Pan Vodnjan Daniela Vitasović-Uršić i predsjednik Sportske zajednice Grada Vodnjana Elvis Marić.

Gradonačelnik Vitasović izrazio je zadovoljstvo što se već 15. godinu održava Olimpijski festival dječjih vrtića u Vodnjanu te se je posebno zahvalio Hrvatskom olimpijskom odboru na pruženoj potpori. „ Vodnjan je ponosan domaćin Olimpijskog festivala dječjih vrtića i posebno me veseli da će se u petak na vodnjanskom igralištu okupiti 200-tinjak djece koja će se zabavljati, družiti i sudjelovati u sportskom programu.“ Gradonačelnik Vitasović se je zahvalio Dječjem vrtiću Petar Pan i Sportskoj zajednici Grada Vodnjana na besprijekornoj organizaciji manifestacije te svoj djeci, roditeljima, odgojiteljicama, volonterima, gostujućim dječjim vrtićima i sucima zaželio ugodan boravak u Vodnjanu.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Petar Pan Vodnjan Daniela Vitasović-Uršić je zahvalila Gradu Vodnjanu na pokroviteljstvu manifestacije te je predstavila program Festivala:“ Olimpijski festival dječjih vrtića započinje 06.05.2016. u 09.00 sati okupljanjem dječjih vrtića na nogometnom igralištu u Vodnjanu nakon čega kreće mimohod ekipa i ceremonija otvaranja, dok je početak natjecanja predviđen u 09.30. Svečana dodjela medalja i pehara predviđena je u 11.30 sati. Na Festivalu će u olimpijskim disciplinama sudjelovati 7 ekipa iz 6 vrtića i ukupno 212 djece. Sudjelovat će slijedeće ekipe:
1. „Dječji vrtić „PETAR PAN“ Vodnjan“
2. Dječji vrtić Petar Pan – područno odjeljenje Peroj – Galižana: „PE-GA“
3. Dječji vrtić „DADO“ Štinjan
4. Dječji vrtić „SUNCE“ Fažana
5.Dječji vrtić „TRATINČICA“ Barban
6.Dječji vrtić VRTULJAK Marčana
7. Dječji vrtić ZVONČICA Vodnjan“, istaknula je ravnateljica Vitasović-Uršić.

Elvis Marić, predsjednik Sportske zajednice Grada Vodnjana naglasio je da je Sportska zajednica bila zadužena za pripremu sportskih rekvizita, koordinaciju sudaca i volontera te pripremu medalja, pehara i diploma koja će se podijeliti ekipama i djeci. Napomenuo je da svako dijete, osim medalje za sudjelovanje, dobiva diplomu, majicu i kapu koje osigurava Hrvatski olimpijski odbor. „Pripreme za Festival započele su u veljači i zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u organizaciji 15. Olimpijskog festivala dječjih vrtića u Vodnjanu“ zaključio je Marić. (REX)

Facebook komentari