Najava ‘‘Relija po pulskim galerijama’’

PETAK, 25. SVIBNJA 2018. OD 17 DO 22 SATA
Peto jubilarno izdanje kulturne manifestacije ''Reli po galerijama'' održat će se u petak 25. svibnja 2018. od 17 do 22 sata u 50 galerija u Puli, Rijeci i Zagrebu. Riječ je o prvoj kulturnoj manifestaciji u Hrvatskoj koja umrežava gotove sve aktivne umjetničke galerije u tri grada te okuplja velik broj umjetnika, kustosa i kolekcionara, a posjetiteljima nudi zaista interaktivan umjetnički program. Posjetitelji će i ove godine u jednom danu dobiti priliku vidjeti više izložbi i umjetničkih djela nego bilo koji drugi dan u godini, a oni koji uspiju posjetiti sve galerije dobit će i  simboličnu diplomu.

Novost ovogodišnjeg Relija po galerijama su početne lokacije na kojima se preuzimaju mape i svećano otvara manifestacija i reže startna vrpca. Svećano otvorenje manifestacije održat će se u Puli u galeriji HUIU u 17 sati. U Zagrebu se otvorenje održava u Meštrovićevom paviljonu – HDLU, a u Rijeci u galeriji Kortil.

Završna lokaciju na kojoj se preuzimaju diplome u u Puli će se održati u Društvenom centru Rojc – Kotač u Gajevoj 3. Povelje se na završnim lokacijama mogu preuzeti za vrijeme trajanja Relija po galerijama sve do 22:30h.

Program održavanja Relija održat će se na sljedećim lokacijama u Puli:

- HUIU - Izložba fotografija ‘Bearded Men’ – Tomislav Pliško
- MMC Luka - Izložba učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Pule
- Galerija Cvajner - Izložba slika Simone Mocenni “Finis Terrae” i “Notturni”
- Galerija Poola - Izložba Siniše Majkusa i Mirka Zrinščaka
- Galerija Antun Motika - Samostalna izložba ‘Sedamdeset godina slikarstva’ – Gualtiero Mocenni
- Galerija Makina - Izložba “Mediteran, kontinuitet čovjeka” Nicka Hannesa, finalista 9. Međunarodnog Festivala Fotografije Organ Vida
- Galerija Amfiteatar - Izložba ”Arena i okolni parkovi – nekad i danas”, autorice Katarina Zenzerović i Monika Petrović (AM Istre)
- Galerija C8 - Izložba “Ispričat ću ti priču”, autorica Timka Alihodžić (AM Zadar)
- Muzejsko-galerijski prostor Sveta Srca - Izložba ” La tela volante”, grupe autora ”One Dollar Bill” koju čine: Marko Jakše, Pierre Tol, i Bojan Šumonja
- Augustov hram - Izložba “Čovjek i more – Ribolov u antici kroz fundus Arheološkog muzeja Zadar”, autorica Dušanka Romanović (AMZd)
- Udruga UCIPŽ - Izložba ‘Od crte do crtača’ Valenta Hrvatina mladog umjetnika i člana udruge. Izložbu čine crteži i slike nastali od 2011. do danas
- Dnevni Boravak DC Rojc - Izložba fotografija „Prihvaćena“ autorice Snježane Bratanović
- Kotač - Izložba „Na-Opaki“ Roberta Paulette sadrži sedam slika uljem slikanih na stolnjaku koje prikazuju povijesne velikane/diktatore 20. stoljeća.

(REX)

Facebook komentari