Najava 4. Plava Laguna polumaratona u Poreču

POLUMARATON SE ODRŽAVA U SUBOTU I NEDJELJU, 23. I 24. OŽUJKA
Dana 18. ožujka održana je kratka konferencija za novinare povodom najave četvrte međunarodne trkačke manifestacije u organizaciji Plave Lagune, koja će se održati u nadolazećem vikendu, dana 23. i 24. ožujka. Manifestacija je namjenjena ne samo trkačkim entuzijastima, već i svima onima koji žele proovesti aktivan vikend, te sudjelovati ili jednostano podržati event svojim dolaskom. Zelena Resort  ove će godine okupiti po po procjenama blizu 1000 trkača, a do sada je prijavljeno preko 900.

U subotu će se  održati 3,5 km dug Family Run, utrka koju trče roditelji i djeca, a koja ove godine ima humanitarnu notu. Uspostavom suradnje s Centrom za inkluziju, sva sredstva od uplate kotizacije za Family Run usmjerit će se upravo njima. Istoga dana u popodnevnim satima održat će se i dječja utrka Kids Run, koja je potpuno besplatna za naše najmlađe trkače. Na njoj mogu sudjelovati djeca već od 4 godine, a distance su prilagođene uzrastima.  

U nedjelju se održavaju discipline Polumaraton, 21 i 10 km. Polumaraton se trči na  trasi – od hotela Parentium, preko Plava Resorta kroz središte grada Poreča pa natrag prema Funtani i hotelu Parentium. Za sve one kojima je teško istrčati 21 km, tu je utrka od 10 kilometara. Prijaviti se može već sada putem internetske prodaje kotizacija, ili na sam dan utrka u Laguna Lounge-u u Zelena Resortu.
 
Prema riječima Člana uprave Plave Lagune d.d., g. Dragana Pujasa,  Plava Laguna prepoznaje značaj  sportskih manifestacija i sportske infrastrukture za poslovanje Plave Lagune te visoku međuovisnost sa primanom djelatnošću – pružanje usluga smještaja. Tako je ove godine Plava Laguna preuzela i samu organizaciju eventa, a očekuje preko 700 gostiju. Generalno, broj prijavljenih i ove godine veći od očekivanog, što pokazuje na sve veće zanimanje ne samo trkača, već i onih koji žele provesti zanimljiv vikend s obitelji i prijateljima. Spoj trkačkog i obiteljskog eventa, na kojem nudimo zanimljivosti za sve uzraste, postao je prava manifestacija koja poprima tradicionalni karakter.

Gospodin Pujas je također naglasio humanitarni karakter prve utrke koja će se održati u subotu,  Family Run. Svi su dobrodošli uplatiti donaciju na za to predviđeno mjesto, a Plava Laguna će udvostručiti sav iznos uplata kotizacija koji će se donirati Centru. Podržavajući rad Centra za inkluziju, uključujemo i one  koji čine ranjiviji dio našeg društva.. Neizostavna je i suradnja sa lokalnim zajednicama; gradom Porečom i općinom Funtana i turističkim zajednicama Poreča i Funtane. Samo sinkroniziranim djelovanjem možemo zajednički doprinijeti razvoju destinacija, a Plava Laguna Polumaraton je dokaz dobre suradnje.
 
Gradonačelnik grada Poreča, g. Loris Peršurić, složio se sa vrlo uspješnom suradnjom koju Grad ima s Plavom Lagunom na mnogim projektima, a Porecki polumaraton ove godine ide korak dalje mijenjajući trasu. „Posebno me veseli - kao Porečana i kao gradonačelnika, da će se utrka održavati i u samom centru grada, po rivi sve do vrha starogradskog poluotoka. Ako vrijeme posluži bit ce to odlična prilika da i domaćini podrže brojne natjecatelje. Siguran sam da ce među njima biti brojni Porečani i Istrijani kojima je ovaj teren poznat, a koji sudjeluju i na trkačkim eventima kao što su Istarska zimska liga i naša Adventska utrka.“
Direktorica TZ Funtana, gđa. Ana Milohanović Čehić istaknula je kako od prve godine TZ Funtana podupire trku koja ima velik razvojni potencijal i svake godine raste, i u organizacijskom i u promotivnom smislu. „Ovaj se trkački event odvija u vrijeme rane pred-sezone i trkači će imati prilike trčati po lijepim trasama naših kampova, a istovremeno ostvarujemo turistički promet u vrijeme kada sunce i more nisu motiv dolaska“.
 
Direktor TZ grada Poreča, g. Nenad Velenik, nadovezao se na kolegicu Milohanović Čehić te istaknuo da je Plava Laguna Polumaraton jedan od najmasovnijih događanja koja se odvijaju u Poreču, a rekreativaca kojima su sportska događanja motiv dolaska u destinaciju je sve više. Očekuje i ove sezone izuzetno dobar odaziv i dobar broj noćenja, a eventi poput Plava Laguna Polumaratona predstavljaju jednu lijepu tradiciju sa sve boljim odazivom.

Prof. Goran Vrus, pomoćnik direktora Sektora operacija za sport Plave Lagune, najavio je detaljnije upute o počecima svih utrka i trasama.  Prijave za polumaratonske trke bit će otvorene i u subotu tako da će se tako da se svi zainteresirani mogu prijaviti na licu mjesta. Oko 20% za sada prijavljenih trkača je iz Hrvatske, a ostali dolaze iz Italije, Slovenije, BiH, Njemačke, Švicarske, Austrije i Mađarske.

''Pozivamo sve građane Poreča, Funtane i ostatka Istre koji vole sport i dobru atmosferu da nam se pridruže u ovom lijepom eventu, te se okušaju u utrkama. Također, dobro su došli i gledatelji i navijači da podrže svoje favorite i uživaju u prekrasnim krajolicima i dobroj atmosferi.'' - kažu organizatori utrke.
 
Više informacija o utrkama, startovima i kotizacijama možete pronaći na https://www.plavalaguna.com/hr/.

(REX)
 

Facebook komentari