Na Global Game Jamu studenti FIPU-a osvojili nagradu za najbolju priču-VIDEO

NAGRAĐENI STUDENTI MIRKO SRŠEN, KARLO SKOK I KARLO TVRDINIĆ
Fakultet informatike u Puli institucija je gdje se aktualna znanja iz informatičko komuikacijske tehnologije svakodnevno proučavaju i primjenjuju u okviru nastavnih procesa preddiplomskog i diplomskog studija.  Rezultat toga su nagrade i primjeri uspješnih studentskih projekata kojih ima sve više.

Najnoviji u nizu nagrađenih su studenti Mirko Sršen, Karlo Skok i Karlo Tvrdinić koji su u razdoblju od 31. siječnja do 2. veljače 2020. godine  sudjelovali na Global Game Jamu (GGJ) u Rijeci pod pokroviteljstvom Udruge proizvođača igara Primorsko Goranske Županije.

Tema ove godine  bila je „popravak“ te su studenti u 48 sati trebali izraditi videoigru baziranu na toj temi. Studenti Fakulteta informatike u Puli su došli na originalnu ideju i  odlučili da bi ova tema bila dobar način da se obrati pažnja na ljude sa psihičkim poteškoćama uzrokovane traumatičnim iskustvima. Stoga su izradili igru „Unaccountable Event“ koja igrača stavlja u cipele muškarca kojeg progoni njegova tužna i mračna prošlost te njegov pokušaj da ispravi svoje pogreške jednom zauvijek. Studenti su unutar dva dana napisali preko 8.000 linija koda i iscrtali 700.000 poligona te su za svoj kreativan i inovativan pristup izradi igre osvojili nagradu za najbolju priču GGJ-a.

Tijekom studija na Fakultetu informatike u Puli nastavnici prate interese studenata te ih usmjeravaju prema područjima za koje pokazuju posebne sklonosti. Rezultati su pozitivni, a na Fakultetu ističu kako imaju velike planove na svim  poljima, a posebno se to odosi na stručnu praksu  putem koje FIPU već niz godina provodi uspješnu suradnju s tvrtkama iz IT sektora koje djeluju na području Istarske županije.  

Čestitke studentima što su i ove godine pokazali da su u samom vrhu hrvatske programerske scene u kontekstu razvoja računalnih igara.

Detaljnijim informacijama o igri možete pristupiti preko ove poveznice.

(Rex)

Video vezan uz članak

Facebook komentari