Na Brijunima počela konferencija ‘Nacionalne manjine, migracije i sigurnost’

NA SKUPU SUDJELUJU ZNANSTVENICI IZ HRVATSKE I INOZEMSTVA
Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci sudjelovala je na otvaranju znanstvene konferencije: Nacionalne manjine, migracije i sigurnost koju Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, zajedno sa Zakladom Friedrich Ebert i Savjetom za nacionalne manjine Republike Hrvatske i ove godine organizira na Brijunima od 09. do 12. svibnja 2019.

Siniša Tatalovic, predsjednik Organizacijskog odbora , pozdravio je prisutne i otvorio skup, te naglasio kako je potrebno dati poseban poticaj daljnjem znanstvenom istraživanju i formuliranju pitanja vezanih za nacionalne manjine, migracije i sigurnosti u demokratskim društvima. Dodao je i kako borba za zaštitu manjinskih i ljudskih prava, a time borba protiv svake vrste diskriminacije ne bi trebala prestat nikada, što su se svi pristuni složili.

Zamjenica gradonačelnika srdačno je pozdravila skup, zahvalivši na prilici da sudjeluje na ovako važnom skupu dala je svoj osvrt o problemima današnjice, te pohvalila organizaciju što su ponovno odabrali Pulu kao mjesto održavanja konferencije. Rekla je kako smatra da živi u sredini koja ima dobra iskustva i primjere prakse , te da je sigurna kako će zaključke konferencije  dobro implementirati prema interesima i pravima zajednice.

Na skupu sudjeluju znanstvenici i stručnjaci iz Republike Hrvatske i inozemstva, koji se bave pravima nacionalnih manjina, suvremenim migracijama i sigurnosnim studijama. Skup se održava u suorganizaciji i uz financijsku pomoć Zaklade Friedrich Ebert i Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

(rex)

Facebook komentari