MTB na Gornjoj vukojeb-!!??

NA KOORDINATAMA 44°48'51"N-13°52'6"E
Kiza, Bugsy & .cca zainatili su se pa su odlučili u nedjelju 15.veljače ponoviti prošlogodišnju destinaciju tekme na jugu Istre u Značajnom krajobrazu ili Protected landscape-u GORNJI KAMENJAK kao 6.kolo zimske mtb lige IPGŽ.
S obzirom da je krajolik pod patronatom institucije za zaštitu prirodnih ljepota lijepe naše a i Vaše, obavljen je obavijesni razgovor sa pročelnicom institucije za zaštitu Kamenjaka i Premanture i sve je O.K.
Staza je ista kao i lani samo što ovaj puta nema romantičnog pogleda na osam milja udaljeni gorući turski trajekt jer je požar odavno na njemu ugašen.
Zato ima jedno srušeno stablo na kojem će Kiza i Bugsy napraviti neke mostovne preinake.
Vozi se po pravilima lige. Chipovi su u uporabi. Kotizacija za timing je 15,00 kuna. Nova «Žuta majica lige» se opet dodjeljuje a ostalo što bude, bit će. No s obzirom da je to «gornja vukojeb*» , kako kaže Kiza, nije za očekivati previše. No takva nam je ionako liga u zacrtanim 100 godišnjim trening planovima.
Monte Kope je nekadašnja radarska postaja i nalazi se na jugu Istarskog poluotoka. Do tamo se dolazi kad se iz Pule skrene prema Premanturi. Kod table koja vam je u privitku a koja označava skretanje za GORNJI KAMENJAK skrenete i vi. I eto vas za par minuta vožnje na kamenoj livadici gdje će biti start i cilj..   
Start je u 12:28h pa treba doći malo prije radi postavljanja chipova, a voziti ćemo 38 minuta + 1 krug. Prije toga ide krug upoznavanja staze i zagrijavanja guma.(Aleksandar Popović/REX)

Facebook komentari