Mornarička bolnica priprema se za prijem COVID pozitivnih

OD IDUĆEG TJEDNA, UKOLIKO SE POVEĆA BROJ OBOLJELIH
Na današnjoj konferenciji za medije, ravnateljica Opće bolnice Pula, Irena Hrstić objavila je kako se radi na pripremanju druge lokacije ukoliko se poveća broj zaraženih COVIDOM-19 u Istarskoj županiji. U ovom trenutku je u Istarskoj županiji 16 osoba oboljelih od COVIDA-19 i svih 16 je hospitalizirano u OB Pula. Što znači  da su svi oboljeli na području Istarske županije  hospitalizirani.
Kako se zbog turizma povećao broj dolazaka, Istra postaje regija s povećanim rizikom za zarazu COVIDOM-19, što je potvrdila i Hrstić.

"Radimo sustav za dodatnu hospitalizaciju, mi smo u riziku kao regija i radimo na sustavu otvaranja Mornaričke bolnice i ona će biti osposobljena od sljedećeg tjedna za prijem pacijenata ako ih bude više".  Istaknula je kako bi bolnica unatoč činjenici da prostora za smještaj bolesnika ima dovoljno, mogla doći u problem s kadrovima.

"Rad bolnice na dvije lokacije  s različitom kategorijom bolesnika zahtjeva i povećan broj  sestrinskog kadra, kojeg u OB Pula trenutno nema" - rekla je Hrstić.

Posjete u bolesnicima na drugim odjelima u bolnici su  još uvijek dozvoljene, kao i posjete bolesnoj djeci i pratnje na porodu, naravno uz poštivanje pravila i svih predradnji koje su propisane.

Na kraju Hrstić je apelirala na sve građane da poštuju propisane mjerem, kako ne bi došlo do povećanja broja oboljelih. (D.B.M.)

Facebook komentari