Miletić primio stanare Nove Verude koji se protive postavljanju telekomunikacijskih antena

"GRAD PULA JE UZ GRAĐANE JER JE NJIHOVO ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU"
Pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno sa suradnicima primio je danas u Komunalnoj palači predstavnike stanara Nove Verude koji se protive postavljanju antene mobilne telefonije domaćeg teleoperatera u njihovom naselju. Stanari su se u rujnu prošle godine usprotivili odluci jednog susjeda da na svoj krov kuće postavi telekomunikacijsku antenu ističući bojazan od štetnog elektromagnetskog zračenja na zdravlje svih ostalih stanara, posebice zbog velikog broja djece.

Miletić je istaknuo kako je upoznat sa situacijom te iako Grad nije nadležan nad postavljanjem elektroničke opreme i ima ograničene mogućnosti, od samog se početka osobno založio kako bi se situacija pozitivno riješila. "Mi smo od samog početka kao Grad bili uz građane jer nam je njihovo zdravlje na prvom mjestu te ćemo i dalje inzistirati da se pronađe optimalno rješenje. Ovo je još jedan primjer koji pokazuje sve nedostatke centraliziranog sustava upravljanja i neophodnosti decentralizacije države jer da su ovlasti na lokalnoj razini, siguran sam da bi si ova situacija odavno riješila" kazao je Miletić.

Naime, nedavnim inspekcijskim pregledom stambene zgrade na koju se postavlja elektronička oprema utvrđeno je da ista nije izgrađena u skladu sa građevinskom dozvolom te je investitor, odnosno teleoperater trebao ishoditi građevinsku dozvolu za gradnju pa je zbog toga i pokrenut upravni inspekcijski postupak pri Upravi za inspekcijske poslove Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i naređeno je uklanjanje izvedenih radova.
(Rex)

Facebook komentari