Miletić primio i saslušao protivnike antene na Novoj Verudi

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE PREDSTAVNIKA STANARA VERUDE PORAT
Predstavnici Organizacijskog Odbora mirnih prosvjeda stanara naselja Nova Veruda-Veruda Porat Pula su u utorak, 12. siječnja 2016.  primljeni i saslušani od strane Gradske uprave sastavljenom od članova predstavnika Grada Pule i to; gradonačelnik Boris Miletić, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, pročelnik Aleksandar Matić, p.o. gradonačelnika pročelnik Giordano Škuflić i savjetnik za informiranje i protokol (koordinator za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću) Leonard Poropat. Prisutni od strane građana; voditelj skupa dr. Robert Duras, zamjenik voditelja skupa prof. Ivan Rudan, članovi odbora prof. Slaven Defranceschi, spec. sp. rekreacije Dragan Brajković i koordinator prosvjeda Branko Kovač-Vujčić.

Glavna tema sastanka bila je VIPNETova bazna stanica, i po pitanju navedene smo dobili naputak da je sporna čestica izgradnje u postupku građevinske inspekcije i da se neće postaviti.
Razgovaralo se o aktualnim provalama i krađama u naselju i dobili smo informaciju da se isto događalo na području Velog Vrha, te da su Grad Pula i PU ISTARSKA PP Pula u zajedničkom naporu prevencije od kriminalnih aktivnosti, te da interesiranje i aktivnosti građana mogu puno pomoći u sprječavanju istih. Ovim bismo putem apelirali na građane da svaku sumnjivu aktivnost prijave dežurnoj službi policije na broj 192, zapišu broj tablica, tip i boju vozila, fotografiraju sumnjive osobe ukoliko su u mogućnosti i da na bilo koji način dokumentiraju sumnjive radnje. Također bismo naveli izrazitu suradnju Grada Pule sa građanima te pohvalu gradskih poglavara na zainteresiranošću građana za suradnju sa Gradom i želju za aktivniju buduću suradnju građana i Grada Pule.
Također, susjed na čiju se kuću trebao postaviti repetitor  pokušava prekinuti ugovor sa VIPNETom, koji nije konzumirao, ali spomenuti operater i dalje na silu pokušava prisiliti susjeda na konzumaciju ugovora. Njemu je od strane VIPNETa zabranjeno i zaprijećeno da ne smije davati ikakve izjave za javnost, te ovim putem želimo skrenuti pažnju i pozvati na odgovornost operatera koji nas hoće onečistiti. U priopćenju VIPNETa HRTu izjavljuju da imaju sve potrebne dozvole za izgradnju sporne bazne stanice što nije točno, jer je građevinska inspekcija utvrdila potpuno suprotno i naložila uklanjanje izvedenih radova. Činjenica je to da ne mare za građane, korisnike svojih usluga, i da im je bitan isključivo profit, a potencijalna šteta za zdravlje i okoliš koju uzrokuju za VIPNET je samo proračunati rizik za koji znaju i za koji ne mare. Imamo punu podršku Grada Pule, udruge koje se bave spornom problematikom HUZEZ, i najvažnije građana diljem Hrvatske. Svakodnevno dobivamo telefonske pozive podrške i upite kako da riješe isti problem u svom naselju.
U bliskom vremenskom periodu će se održati tiskovna konferencija na kojoj će se detaljno izložiti dosadašnje poduzete radnje te objaviti daljnji planovi, namjere i način provođenja zaštite građana u budućnosti.
Branko Kovač-Vujčić, koordinator prosvjeda

Facebook komentari