Medulin FM fešta na valovima pozitive

OVOG ČETVRTKA OD 14-19 SATI SVI STE POZVANI NA DAN OTVORENIH VRATA
Medulin FM novi je radio na istarskoj medijskoj sceni koji već nekoliko mjeseci plovi na „valovima pozitive“ i privlači sve veći broj slušateljica i slušatelja. Od 8. svibnja Medulin FM preselio je u novouređene prostorije na medulinskoj placi točnije u prizemlju Multimedijalnog centra na adresi Centar 58, Medulin.

Samo preseljenje prošlo je bez problema i u veseloj i radno atmosferi, a ovog četvrtka 14.6. Medulin FM otvara svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje. Od 14.00 do 19.00 sati moći će se razgledati novouređeni prostori radijskog studija i redakcije, prenijeti lijepe želje i pozdravi u eteru i doživjeti cjelokupan proces rada radio postaje. Neformalno druženje s vedrom ekipom Medulin FM-a nastaviti će se u 21.00 sat na placi uz svirku grupe Sakramenski. 

Tim povodom Maja BIzjak glavna urednica Medulin FM-a i predsjednica Uprave Medulinske rivijere d.o.o. izjavila je „ S nestrpljenjem smo očekivali taj dan, dan kada se napokon vraćamo kući, na našu medulinsku placu, među naše ljude. Tromjesečno se čekanje uvelike isplatilo jer smo uselili u krasne nove prostore, s novom opremom i modernim uređenjem i dobili uvelike bolje uvjete rada.  Ovim se putem zahvaljujemo dragim ljudima iz Urbisa koji su nas zaista lijepo primili i s kojima smo se rado družili.

Naš je radio-izlog ciljano smješten na placi kako bismo bili bliži sumještanima, pratili događanja i bili dio zajednice.

U uređivanje prostora studija i redakcije veličine 20 m2 Općina Medulin uložila je oko 100.000 kuna u zamjenu stolarije, elektroinstalacijske, zvučno-izolacijske, knauferske i ličilačke radove te postavljanje laminata. Medulinska rivijera d.o.o. uložila je dodatnih 350.000 kuna u radio i računalnoj opremi, namještaju i vidljivosti u obliku obljepljivanja radio izloga, službenog vozila i ostalih promo materijala“.
 

Medulin FM s nove lokacije kreće i s novim emisijama koje možete slušati na frekvenciji 95,00 MHz ali i putem live streaminga  na koji možete otići direktno sa www.medulinfm.com . 

Program ove mlade radijske postaje mozaičan je i orijentiran k aktivnostima lokane zajednice Općine Medulin ali i ostalih naselja južne Istre. 

Uz informiranje, misija Medulin FM-a jest educiranje zajednice i stvaranje dodatne vrijednosti zajedništva realizacijom brojnih tematskih gostovanja o kulturi, narječju, zavičaju, vjeri, mladima, civilnom društvu, gospodarstvu, poljoprivredi, ribarstvu, zdravlju, nacionalnim manjinama, kućnim ljubimcima i drugim temama.

Zahvaljujući novoj opremi sredinom svibnja započela je realizacija radio emisija s direktnim javljanjem slušatelja u eter putem telefonskog poziva, poput subotnje radio butige „Ki čapa čapa“, ali i drugih telefonskih javljanja s terena u ulozi direktnog izvještavanja i prenošenja atmosfere događanja. Uvedena je i tjedna emisija „Drito s place“ o radu i aktivnostima Općine Medulin.

 „Medulin je najjača turistička općina u Istri i Hrvatskoj, pa je logično da i radio program bude prilagođen potrebama domaćih i stranih gostiju naše rivijere. Tako na Medulin FM-u uvodimo ljetnu shemu programa: radimo duže, od 6.30 do 21.00 sat i uvodimo „Turistički navigator“ - dnevni prilog informacija o svim događanjima, koncertima, izložbama  i drugim kulturnim i sportskim manifestacijama u južnoj Istri. „Turistički navigator“ emitirati će se svaki dan u 14.30, 16.30 i 18.30 sati, na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Vjerujem da će te turističke informacije biti od koristi i domaćem slušateljstvu kao prijedlog kamo, što i kada posjetiti  i pritom se dobro se zabaviti. I tijekom ljetnih mjeseci zadržati će se jutarnje emisije u 10.15 sati:  radnim danom „Tema dana“, subotom „Mozaik“ emisija te „“Duhovne misli“ nedjeljom.

Popodnevne emisije „Drito s place“ četvrtkom i  subotnja radio butiga „KI ćapa ćapa“  emitirati će se u 13.15 sati. A svakim danom u večernjoj emisiji u 20.15 sati donosimo raznovrsne sadržaje i vruće ljetne teme“ istaknula je Maja Bizjak  i pozvala sve slušatelje Medulin FM-a da se pridruže na velikoj fešti u četvrtak od 14 do 19 sati. (REX)

Facebook komentari