Marija Šimunović osvojila broncu za Finidu

ODRŽAN MEĐUNARODNI 'KUP MLADOSTI 2018.' U IVANIĆ GRADU
Na „30.Kupu Mladosti 2018.“, tradicionalnom međunarodnom karate turniru u borbama i izvođenju kata za mlađi uzrast, održanom 10.02.2018. u Ivanić Gradu, učestvovale su 4 države i 558 natjecatelja iz 61 kluba.

Na turniru je nastupilo i troje natjecatelja Karate kluba ''Finida'' iz Poreča, od kojih se mlađa učenica Marija Šimunović u kategoriji kata uspjela izboriti za 3. mjesto i brončanu medalju.
Marija je u nastupu za ulazak u polufinale izgubila od članice Karate kluba Bushido iz Zagreba, Tee Hudina, a s obzirom da je Tea ušla u finale, Marija je dobila priliku odraditi repasažni nastup za brončanu medalju.
Marija je svoju priliku iskoristila i savladala protivnicu Jurju Pervan iz Karate kluba Omega iz Zagreba te se plasirala na 3. mjesto i za svoj klub osvojila brončanu medalju.

Vrlo blizu medalje bila je i mlađa kadetkinja Sonja Rajko koja je nastupila u borbama u kategoriji kadetkinja -47kg.
U borbi za ulazak u polufinale s aktualnom prvakinjom Hrvatske, Emom Sgardelli iz riječkog Karate kluba Zamet, Sonja je odradila neriješeno, a suci su izjašnjavanjem dali prednost Emi.
Ema se kasnije plasirala u finale i tako omogućila Sonji repasažni nastup za brončanu medalju.
Sonja je i u repasažu, borbu protiv domaće natjecateljice, Eme Zetice odradila vrlo dobro, međutim borba je završila neriješeno, a suci su izjašnjavanjem dali prednost Emi, tako da se Sonja morala zadovoljiti plasmanom na 5. mjesto.

Treba napomenuti da je vrlo dobar nastup u borbama odradio Luka Rajko u kategoriji mlađih učenika – 30kg, ali nažalost nije uspio zabilježiti značajan rezultat.
(Rex)

Facebook komentari