La Perla Rovinj; mjesto gdje realnost nadmašuje snove !

JER TKO RADI, TREBA I JESTI I PRAZNA VRIĆA NE STOJI ZA ZGORU...
Odmah na početku upozorenje: ukoliko niste gladni, ne približavajte se!  U La Perli u Rovinju, desetljetnom obiteljskom restoranu Ružićevih, nema mjesta skromnosti, pulusitosti, brzinskom zadovoljenju gladi... Ovo je hram mladosti, estetike, doživljaja na najjače; praznik za oči, dušu i tijelo u potpunosti. Mjesto u kojem treba uživati polako, u cjelosti, do zadnje stanice; jer to zaslužujete, jer treba tu i tamo i zastati i upiti i kušati najbolje. Da bi se ponovno posvetili poslu i životu.

Divno uređen ambijent La Perle osvoji Vas na prvu; puno puno pomno biranih skladnih detalja, drevna amfora; požutjele knjige; čepovi ispijenih boca; dinosaurski telefon iz vremena prohibicije, ogroman crni klavir uz kamin iz filmova...sa nijansama svečane i mirne sive praćene toplinom drva, i zelenilo prostranog vrta i parkirališta.  A kuhinja? Ukratko: hrana za bogove; jer zbog toga ste i došli, zar ne?

Ne možete u La Perlu samo "skočiti" , pomarendati i odjuriti dalje, nikako ne možete! Stoga, obavite sve važnije što imate taj dan, i dođite na višesatni boravak. Ljubazno osoblje koje se doista posveti gostu,  posluži ga kraljevski, uz puno pažnje, sluha, savjetovanja do konačne realizacije Vaših želja.

Počnete sa "pozdravom iz kuhinje" - mi smo u startu odabrali meso ( makar naravno, jesti možete sve friško i sezonski): pršutić, maslinovo ulje i basilico. Potom domaći ovčji sir i sir sa tartufima, ručno narezan domaći pršut, masline, domaće rovinjsko extradjevičansko ulje. I potom ramstek, biftek, uz pršut i sir unutra, te tartufe. Pljukanci sa tartufima i fuži sa vrganjima, jer jesen je pred vratima. Domaći hrskavi krumpir iz pećnice, povrće na žaru...

I onda zadnjim atomima snage souffle sa dvije čokolade, bijelom i tamnom, vrelom, vulkanskom; tortom od tamne čokolade i kikirikija i tortom sa vanilijom, sirom i makom....

Sve sljubljeno i popraćeno najboljom vinskom kartom, terraninom iz snova; tamnim, ledenim, slatkim...savršenim...

Poslovni i obiteljski ručkovi, večere, aperitivi , druženja, fešte, godišnjice, sve ono što vrijedi slaviti; život sam....La Perla Rovinj i obitelj Ružić tu su za Vas doktori i majstori bez premca. Posjet La Perli hrani u daljnjim danima, obvezama, jurnjavi, susretima.

Ona nijansa zelene boje sa travnjaka, sugestija i preporuka konobara uz osmijeh, odsjaj plave peraje u akvarijumu na ulazu, miris tartufa na stolu, izlijevanje souffle lave pod vilicom, i šuštanje požutjelog lista knjige na terasi zbog vjetrića koji je prošvrljao taj tren....

Dođite! Proslavite; nasmijte se; nahranite...

I znate što?  Rastu, šire se i trebaju još ljudi; zapošljavaju kuharice/pom.kuharice, kuhare/pom.kuhare uz obavezno radno iskustvo i to za stalni radni odnos.

Info-098/9333-511 /  info@laperla.hrhttp://www.laperla.hr

Živjeli; alla prossima!

(J. Vitasović / Manuel Angelini)

Facebook komentari