Krivotvorili dokumente da bi mogao raditi u vrtiću

MENTOR KRIVOTVORIO IZVJEŠĆE
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, porečka je policija utvrdila sumnju da su 75-godišnjak i 40-godišnjak počinili kaznena djela krivotvorenje isprava i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Postupajući po saznanjima o mogućim nezakonitostima prilikom zapošljavanja u jednom dječjem vrtiću u okolici Poreča, policija je utvrdila sumnju da su dvojica muškaraca u veljači 2018. godine, za potrebe polaganja stručnog ispita za rukovatelja centralnog grijanja, izradila krivotvoreno izvješće mentora u kojem je neistinito navedeno da je 40-godišnjak u vrtiću obavio stručnu praksu upravljanja i rukovanja energetskim postrojenjima. 

Prihvaćanjem takvog krivotvorenog izvješća mentora, 75-godišnjak je mlađem muškarcu pomogao da dovede u zabludu ispitnu komisiju kako je ispunio sve potrebne preduvjete za polaganje ispita za rukovatelja centralnog grijanja te mu je ispitna komisija dozvolila polaganje i nakon toga izdala uvjerenje o položenom stručnom ispitu. Navedeno uvjerenje 40-godišnjak je potom iskoristio za javljanje na natječaj i zaposlenje u dječjem vrtiću u okolici Poreča.

Protiv dvojice osumnjičenika policija će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

(REX)

Facebook komentari