Kreće TV emisija „Programma didattico in lingua italiana“

ZA UČENIKE TALIJANSKIH ŠKOLA, EMITIRATI ĆE SE OD 17. OŽUJKA NA PULSKOJ TV NOVI
Sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske, od danas su zatvorene sve osnovne i srednje škole na području Istarske županije te se nastava odvija na daljinu, a sve s ciljem sprječavanja daljnjeg širenja koronavirusa.

Istarska županija, putem Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine pokrenut će emisiju na talijanskom jeziku „Programma didattico in lingua italiana“. Emisija je namijenjena učenicima osnovnih talijanskih škola (uzrast od 1. do 4. razreda), ali i svim učenicima koji žele produbiti svoje znanje talijanskog jezika.

Inicijativa je nastala s ciljem da se i učenicima talijanskih osnovnih škola Istarske županije omogući praćenje nastavnog programa na talijanskom jeziku.

Projekt će u cijelosti biti financiran od strane Istarske županije te je za njegovu realizaciju uspostavljena suradnja s talijanskim osnovnim školama Istarske županije i Agencijom za odgoj i obrazovanje, koji su iskazali veliki interes za pokretanje spomenutog didaktičkog programa.

Emisija će se emitirati na lokalnoj televiziji TV Nova, od ponedjeljka do petka, u jutarnjem terminu od 10:00 do 12:00 sati, a moći će se pratiti na društvenoj mreži Facebook i na Youtube kanalu TV Nove.

Prva emisija kreće u utorak, 17. ožujka 2020. godine.

(REX)

Facebook komentari