Koronavirus: 42 gimnazijalaca u kućnoj izolaciji - VIDEO

BILI SU NA IZLETU U VENEZIJI 
Pulski gimnazijalci koji su u subotu boravili u Veneziji na tradicionalnom karevalu, vratili su se kućama. Prema novim uputama iz Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, regija Veneto i Lombardija su područja zahvaćena epidemijom koronavirusu pa djeca i profesori koji su bili na izletu trebaju ostati dva tjedna u kućnoj izolaciji i ne ići u školu. Kućna izolacija znači NE IZLAZITI iz kuće, ne samo ne ići u školu. dr. Jasna Valić, voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Ravatelj Gimnazije prof. Filip Zorićić za Regional Express je potvrdio kako se radi o ukupno 42 djece i 4 profesora koji su bili na izletu i koji prema uputama Zavoda moraju ostati kod kuće.
„Noćas poslije ponoći dobili smo sljedeću informaciju od Zavoda za javno zdravstvo: 'Lombardija i Veneto proglašene su područjem rizika za zarazu korona virusom pa djeca i profesori koji su se vratili s izleta iz Venecije trebaju ostati 14 dana kod kuće u izolaciji. Ujutro ćemo napraviti službenu proceduru a Vas molim da ih što prije obavijestite da ne dolaze u školu.' Nakon primitka ove poruke odmah smo javili učenicima i profesorima da ostanu kući, a ako su bili u kontaktu s nekim da i oni ostanu kod kuće. Napravili smo sve moguće što je bilo u našoj moći i sada ćemo vidjeti kakva će biti situacija tijekom dana, što kažu Županija, Ministarstvo obrazovanja i Zavod za javno zdravstvo“  kaže Zoričić te dodaje kako je put prošao najnormalnije, nitko niti na granici niti u Italiji nije spominjao ikakve potencijalne probleme: „Prošli su sve granice tamo, granice nazad, ulaz u Veneciju, rampu, nitko im nije ništa rekao, pustili su ih bez problema kroz granicu…i nismo jedini koji smo išli na Karneval; bilo je još autobusa iz drugih krajeva Hrvatske, i to ne samo drugih škola nego i ostalih građana što je po meni još veći problem jer tko će njima sada ući u trag?!"

Neslužbeno saznajemo kako je za danas sazvan sastanak Zavoda za javno zdravstvo, Opće bolnice Pula i Istarske županije.

(REx)

Facebook komentari