Koncert orkestra pod imenom „JazzIstra Plays World Music“

KAŠTEL PULA, ČETVRTAK, 17. RUJNA U 20 SATI
Koncert orkestra Udruge jazz glazbenika Istre – JazzIstra pod imenom „JazzIstra Plays World Music“, održati će se u Puli, u četvrtak, 17. rujna 2020. u 20 sati u dvorištu Pomorskog muzeja Istre (Kaštel Pula).

O JazzIstra Orchestra:

JazzIstra Orchestra osnovan je 2012. godine s ciljem da okupi istarske jazz glazbenike. Radi se o big bandu koji glavnu inspiraciju za svoje koncertne programe nalazi u “glazbenim fenomenima” istarskog podneblja, počevši od tradicionalne istarske glazbe, rocka, popularne glazbe pa do autorske glazbe samih glazbenika iz orkestra.

O koncertu „JazzIstra Plays World Music“:

JazzIstra Plays World Music novi je program JazzIstra orkestra koji nas vodi na putovanje kroz svjetske glazbene tradicije u originalnim skladbama i aranžmanima članova orkestra.

World Music je u zadnjih tridesetak godina postao sinonim za crossover izvedbe, izvedbe glazbe koja se ne može stilski ograničiti na samo jedno područje već uz mnoge elemente tradicijske glazbe iz raznih dijelova svijeta nalazi inspiraciju i u popularnim žanrovima, od popa i rocka do klasične i avangardne glazbe.
 
Kako zvuči spajanje afričke tradicionalne glazbe, istarske ljestvice, mediteranske glazbe, flamenca i balkanskih neparnih ritmova sa sjevernoameričkim bluesom i jazzom moći ćete, uz mnoge autohtone instrumente iz raznih dijelova svijeta, čuti u virtuoznim izvedbama ovog vrhunskog orkestra.

Članovi JazzIstra Orchestra:

SAKSOFONI: Uglješa Novaković (Beograd), Luka Vrbanec (Čakovec), Aljoša Mutić (Pregrada), Jurica Prodan (Poreč), Jovana Joka (Pula)
TRUBE: Boris Mohorić (Kraljevica), Robert Mikuljan (Labin), Branko Sterpin (Pula), Roberto Bernaca (Pula)
TROMBONI: Miron Hauser (Pula), Ivan Marincel (Zagreb), Hrvoje Štefanić (Đurđevac), Matthew Anderson (Zagreb)
RITAM SEKCIJA: Zoran Majstorović, gitara, ud..(Kastav), Carlos Fagin, klavir (Pula), Bojan Skočilić, kontrabas (Crikvenica), Dušan Kranjc bubnjevi (Pula)
Pave Kunjašić - flauta

(REX)

Facebook komentari